Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007

Window loving

... όπως λέμε, window shopping. Ψωνίζω με τα μάτια. Ονειρεύομαι το αντικείμενο του πόθου μου, πάνω μου, στο σπίτι μου, στη ζωή μου. Πως θα είμαι αν το κάνω δικό μου. Ζυγιζω τις πιθανότητες να το αποκτήσω. Φτιάχνω λίστα-ζυγαριά στο μυαλό μου με τα πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα. Το πολιορκώ εκ του ασφαλούς, επί του παρόντος. Φεύγω, ξαναγυρίζω, ξαναφεύγω. Το σκέφτομαι. Δεν βάζω ακόμη το χέρι στην τσέπη. Είμαι ένα βήμα πριν διασχίσω τον Ρουβίκωνα. Το φλερτάρω;
Οποιαδήποτε ομοιότητα των παραπάνω ενεργειών με το ερωτικό παιχνίδι, είναι(;) συμπτωματική.

Τουλάχιστον 2 διαφορές: δεν μιλάμε για αντικείμενο αλλα για υποκείμενο, άρα για ΤΟΝ αστάθμητο παράγοντα. Κι ας λένε οι θετικιστές... Ειναι εκτός συναλλαγής. Δεν αποτιμάται σε χρήμα. Τα ωφέλη από την "απόκτησή " του όμως, είναι ανυπολόγιστα. Ακομη και όταν έχουν την πικρή γεύση της οδύνης.
Ακούστε την κομματάρα των STONE SOUR, ΤΟ through glass . Ναι είμαι τρελή γιαυτό το κομματι, ναι είμαι κολλημένη, ναι σας έχω πρήξει! Το ξέρω! Και παρακαλώ προσέξτε καλά το ρεφρέν: cause I'm looking at you through the glass.... Ιδίως εκει που λέει: but no one ever tells you that forever feels like home, sitting all alone inside your head...
Σύμφωνα με το φιλοσοφικο σύστημα του Σολιψισμού ή ελληνιστί , Αυτοκρατίας, η μόνη πραγματικοτητα είναι η σκέψη μας και τον κόσμο τον ονειρευόμαστε.
'Οταν το πάθος, το ανεξέλεγτο, το τρελό, το πυρωμένο, το ανερματιστο, συμβαίνει μέσα στο κεφάλι μας, ανακυκλώνεται μέσα μας, αποκλειστικά, πέστε μου, τι συμβαίνει στον ξενιστή αυτού του "ιού" ;

Δεν μπορώ να γράψω άλλο. Αυτο το τραγούδι, αυτοί οι στίχοι, είναι στιλέτο με περίτεχνη λαβή, καρφωμένο ίσια στην καρδιά. Κι όταν ξερεις πως το λατρεύει αυτος που θες, με ολα τα γράμματα του ρήματος κεφαλαία, όταν το ακούς, σχεδον τον αγγίζεις, τον νιώθεις. Τότε το τραύμα είναι βαθύτερο.
Οι αιμοφιλικοί παρακαλούνται να απέχουν απ΄την ακρόαση- ανάγνωση.
auburn Kate


( όταν η φάση REM, κάνει υπερωρίες... DANTE GABRIEL ROSSETTI- The Day Dream)

7 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

όταν κοιτάς μέσα από το γυαλί, τα πράγματα διαθλώνται και μπορεί να έχεις άλλη εικόνα, που δεν αντιστοιχεί στην πραγματική.

Το νου σου, ρε!

auburn Kate είπε...

@σπυρος: για 30 χρονια κοιταζω μεσα απο γυαλί Σπυρουλη μου... το γυαλί μυωπίας! Θελω να πιστευω πως το μεσα ματι δεν κοιταζει μεσα απο γυαλιά... φιλακι γλυκο μου.

exitmusician είπε...

Διακρίνω μια ροπή προς την απελπισία, Kate, η κάνω λάθος; Εννοώ την απελπισία του να "want the one you can't have" (ή τουλάχιστον όχι προς στιγμήν).

auburn Kate είπε...

@exitmusician: καλως διακρίνεις φίλτατε! Είπαμε, οι "καμμένοι" εχουν πολύ καρβουνο να μοιρασουν!.......... μέρααααααα!

auburn Kate είπε...

@exitmusician: και επειδη το ραδιοφωνο δεν μάφηνει ν'αγιασω,τι ακουω τώρα; Την κομματα των hinder Better than me... "I told myself I won't miss you, but I remember what it feels like beside you"... κολαση! κολαση.

markos-the-gnostic είπε...

όσο και να μας λένε ότι ο σολιψισμός είναι ο,τι πιο παράλογο, μπορεί να διαψευστεί μόνο από τους άλλους, μετά το θάνατο μας, αλλά θα υπάρχουν τότε αυτοί;

auburn Kate είπε...

@markos-the-gnostic: είμαισιγουρη πως καποιοι αθ επεονται του θανάτου μας! Είμαι σίγουρη πως η αυτοαναφορικοτητα δεν υφισταται.Παντα πρεει να κανουμε αναγωγες για να προσδιοριστούμε.Χαίρετεεεεε!