Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Ο 'Αδωνις κυκλοφορεί με το λεωφορείο

Πόσες φορές απαντήσατε την ομορφιά στο διάβα σας και ήσασταν απασχολημένοι; Πως αντιδράσατε; Παρατήσατε σύξυλη τη ζωή σας , όπως την κρατούσατε εκείνη τη στιγμή, και της μιλήσατε; Είχατε το θάρρος να της μιλήσετε; Μήπως το βρήκατε τάχιστα κι ας μην είχατε επιδείξει παρόμοια τόλμη προηγουμένως;
Κάποιος έχει πεί πως το μεγαλύτερο θάρρος το επιδεικνύουν οι λεγόμενοι, δειλοί άνθρωποι. Έτσι, σαν αιφνίδια έκρηξη ενός κατά τα φαινόμενα ανενεργού ηφαιστείου.
(Ξανα)είδα προσφατα την ομορφιά. Μια λυγερόκορμη ομορφιά μετρίου αναστήματος, μέσα σε κοτλέ μαύρο σακάκι, μπορντώ all star, με γένια 2 ημερών και μαλλιά να της χαϊδεύουν αφοσιωμένα τη βάση του λαιμού. Και μιά κιθάρα(;) ,απ΄όσο εικάζω, ηλεκτρική, να κοιμάται μεσα στη θήκη της, κρεμασμένη στους ώμους του. Της ομορφιάς.
Και δεν του μίλησα. θα μπορούσα όμως. Όπως μπόρεσα μιά άλλη φορά και χωρίς καν τη βοήθεια οινοπνεύματος. Άντε και μιλούσα όμως. Τι σκατά θα του έλεγα;
Ξαφνικά το κουτάκι με τις πρωτότυπες ατάκες σήκωσε σημαία απελπισίας: ΚΕΝΟΝ. Εκείνη την ώρα- που δεν ήταν ώρα, ήταν λεπτά ξεχειλωμένα απ΄την αγκυλωμένη επιθυμία δράσης, το ένοχο οφθαλμόλουτρο και την επίγνωση του αδύνατου(;)- ευχήθηκα να ήμουν μουσικός παραγωγός. Αυτό που ενώνει άγνωστους ανθρώπους μεταξύ τους, είναι το μίσος για τη μισθωτή εργασία και η αγάπη για συγκεκριμένα τραγούδια.

Και μα το Θεό της τόλμης, θα του μιλούσα. "Το πρώτο τραγούδι που θα παίξω απόψε, θα είναι για την πάρτη σου. Γιατι είσαι ποοολύ ωραίο παιδί". Αυτό θα του έλεγα.
Κοίταζα ηττημένη το δαχτυλίδι μου, μία ξεκαύλωτη κωλόγρια με την υπερπροστατευτική τσιρίδα της: "Χρυσούλααα ,πήγαινε πιό μεσα παιδί μου, θα πέσεις", που καθόταν μπροστά μου, κοίταξα και τ'αυτιά του που ήταν βουλωμένα με ακουστικά. 'Οπως και τα δικά μου. " Το ιππικό ", σκέφτηκα. θα μπορούσαν να μιλήσουν αυτά για λογαριασμό μου. Αλλά δε μίλησαν, οι κοτάρες.

Στον σέξι άγγελο λοιπόν ,του Α17 της ΕΘΕΛ, αυτή η τραγουδάρα, χαρισμένη.
Κι αν όλα επιστρέφουν, και κάνουν κύκλους γύρω μας, και γίνονται για να ξαναγίνουν κάνω ευχή να ξανάρθει εκείνη η στιγμή.
Και τότε ορκίζομαι, πως θα μιλήσω.

auburn Kate

(πολύ ροκ τύπος, νομίζω,πριν καν υπαρξει το ροκ,αν και έμπορας...,ALBRECHT DURER- Portrait of Osvolt Krel )

7 σχόλια:

markos-the-gnostic είπε...

υποθέτουμε λοιπόν ότι ήταν σαν τον τύπο του πίνακα...

sourgeal είπε...

Ίσως καλύτερα που δεν μίλησες.. γιατί τότε η στιγμή θα έχανε τη μαγεία της.. :-)

mistiriO/S είπε...

Από τότε που πήρα αυτοκίνητο έχασα ίσως το μοναδικό καλό της μαζικής μεταφοράς...

Kwlogria είπε...

Άντε ρε γαμώτο! Αυτά είναι πολύ ρομαντικά πράγματα, έπρεπε να φας μια χύμα να πέσεις πάνω του, κάτι ρε γαμώτο! Γαμώτο! Αμάν πια! Κάτι ρομαντικό να συμβεί επιτέλους!!!

Φράνσις είπε...

@markos-the-gnostic:: όχι... ήταν ποοολυ καλυτερος! καρατεκνό σου λέω. Αλλα επελεξα αυτον τον πίνακα, επειδη πρωτον ανεκαθεν μου αρεσε πολυ, και επειδη δεν μπορουσα να ανεβασω φωτο του μικρου, αν τολμουσα να τον φωτογραφισω με το κινητο μου!Δικαιωμα επι της ιδίας εικονας γαμωτο.

@surgeal:: μωρε, ας έβρισκα εγω βολικη περ΄σιταση αν του πω τιποτα και θα σου΄λεγα πως θα παγίδευα τη μαγεια σε σακουλακι. Αααααχ. Πντως σε πληροφορω οτι υπαρχει αντιγραφο του, οδηγος της ΕΘΕΛ, ναι δεν κανω πλακα. το νεχω πετυχει μια φορα μεχρι στιγμης σε λεωφορειο για Πειραια, και μη σου πω οτι καθομουν μπροστα μπροστα, τα μαυρα γυαλια απαραιτητως στη μουρη, για αν τον κοιταζω ανενοχλητη, με κοιταζε, αλλα βεβαια cooool , ξερεις. Ασε που ολες οι γυναικες του λεωφορειου, μολις τον εκοψαν τι κουκλι ηταν, απ΄την μπροστινη πορτα κατεβαιναν. Σου λεω, θεος. Σκετος ροκας παιδι μου. Αν τον ξαναδω αθ του το πω ευθεως: μηπως εχετε συγκροτημα; Αναλαμβανω τη νομικη σας εκπροσωπηση!(Λεμε τωρα). Επίσης υπαρχει τυπος οδηγος παλι, φτυστος ο τραγουδιστης των James- σκουλαρικια και κουρούπα συμπεριλαμβανονται! Τουτο ειπα βεβαιως. Οχι θα τον αφηνα. του λεω: να ερχισετε να υπογραφετε αυτογραφα. Το ηξερε το συγκροτημα και μου χαμογελασε πονηρα.

@Mistirios:: ακριβως.Το μοναδικο καλο.Αλλαζουμε; Αυτοκινητο εχω, αδεια οδηγησες δε νεχω γαμω την αναβλητικοτητα μου μεσα.

@kwlogria:: γιαγιουλα μου αθυρόστομη, εχει συμβει το ρομαντικο, υπο καλυτερες ακομη συνθηκες. Μ'αυτο τραβιεμαι...

diva είπε...

..εγώ όλο κάτι σερβιτόρους του μυστικού δείπνου συναντώ:-/

έλεος δηλαδή

Φράνσις είπε...

@diva:: και όπως είπε και η Μαργκερίτ Γιουρσεναρ: ειναι προφανες οτι τα πιάτα μετά το Μυστικο Δείπνο τα επλυνε η Μαρια Μαγδαληνή! -:)))))