Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Το όνειρο της πριγκίπισσας

Ασυνάρτητο ποστ! Ολο το βροχερό Σαββατοκύριακο, άκουγα το τραγουδι των Coldplay- Viva la vida και "έβλεπα" τον παρακάτω πίνακα. Μου είχε κολλησει αυτο το τραγούδι, να το ακούει η μικρή, 13χρονη, Ισαβέλλα Κλάρα Ευγενία, την ώρα που οι καμαριέρες της θα την ετοίμαζαν για να ποζάρει στον κύριο Coello.Θα φούσκωνε από ενθουσιασμό που δεν θα μπορουσε να εκφρασει ελεύθερα, θα λύσσαγε ενδεχομένως να πετάξει ολα τα φουρώ και τις καμιζόλες και τα φανταχτερά φορέματα της ισπανικής Αυλής, προκειμενου να ξεχυθεί στον ήλιο , τη λιακάδα και την ξεγνοισιά. Και κάθε φορά που θα κοιτουσε τον πίνακα ,στα κατοπινά χρόνια, θα ένιωθε ίσως αυτον τον κόμπο στο λαιμό, που επιτρέπουν στον εαυτό τους να νιώσουν μόνο οι ευαίσθητοι και υποψιασμένοι. Βασίλεψε, και παντρεύτηκε κάποιον Αλβέρτο. Εννοείται βασιλιά. Μη μολυνθεί το αίμα των ηγεμόνων από φορέα ταπεινής καταγωγής.
'Ηταν άραγε και στον πραγματικό βίο της τόσο άτεγκτη και μεγαλοπρεπής, όσο εμφανιζεται στον πίνακα; Και πως θ' αντιδρούσε αν άκουγε αυτο ακριβως το πανέμορφο τραγούδι; Νομίζω το πιό φωτεινό που εχω ακούσει εδώ και μήνες.

( Η αλήθεια όμως είναι πως τον ήλιο που υπόσχεται η υπεροχη μελωδία αυτου του τραγουδιού, τον καταπίνει η επιθυμία- για έναν άνθρωπο, ένα κορμί, μία φωνή, μία μυρωδιά.
Ολα τ' άλλα είναι εύσχημοι αντιπερισπασμοί.) Διαβάστε τους στίχους προσεκτικά.

auburn Kate

( δεν έχει βιώσει ακόμη την οδύνη του Eγώ, ALONSO SANCHEZ COELLO- Infantin Isabella Clara Eugenia )

7 σχόλια:

mistiriO/S είπε...

Ντίαρ δεν δουλεύει το λινκ του πίνακα...

markos-the-gnostic είπε...

αχ αυτή η οδύνη του εγώ
αχ κι αυτή η συναρτημένη ανάγκη του κορμιού
(photo has been deleted)

Unknown είπε...

oute ta comments me voithisan na dw (ton pinaka)

Φράνσις είπε...

@ΟΛΟΥΣ:: ρε παιδιά όταν το εβαλα τη Δευτερα λειτουργουσε! Αναθεμα τα δικτυά μου.θα το φτιαξω σήμερα. Τωρα αν μπορέσω. Γαμωτο.γαμωτο.

Φράνσις είπε...

@ΟΛΟΥΣ:: το έφτιαξα. μαλλον η σελίδα είχε προβλημα.Την κατάρα μου να εχουν οι βλαμμενοι! Enjoy... Ομως με τους στίχους δεν είχατε προβλημα ετσι δεν είναι;

sourgeal είπε...

Ωραίο κομμάτι, ωραίο μπακγκράουντ... ωραίο όνειρο... :-)

Φράνσις είπε...

@surgeal::σ'ευχαριστώ μικρη μου! Αν ως "background" εννοεις το καινουργιο χρωματάκι, διπλα σ'ευχαριστώ. Αυτό σημαινει οτι τουλαχιστον δεν σας ζαλίζει. ΚΟΜΜΑΤΑ!