Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Φάντασμα από mdf

'Ισως να έφταιγε το κανατάκι με το κρύο γάλα που κατέβασα αργά τη νύχτα( το ζεστό γάλα είναι χαλαρωτικό ετσι δεν είναι; οχι το κρύο σαν απεσταλμένος του Αρκτικού κύκλου που ήπια εγώ). Η' να έφταιγε εκείνο το άρθρο που διαβασα σχετικά με τη μανία που τους έχει πιάσει όλους με το περιβάλλον και με τη δική μας μανία να "ξεσκίζουμε τις σάρκες μας" ( φαντάζομαι ότι η αρθρογραφος μιλουσε μεταφορικά, εννοώντας πως η σάρκα μας είναι το περιβάλλον κι εμείς φερόμαστε ως κανίβαλοι). Αλλά μήπως ήταν εκείνο το ροδοψημένο κοτοπουλάκι, που μου εσπαγε τη μύτη καθώς ψηνόταν όλο το πρωί, και τελικα το περιποιήθηκα δεόντως αργότερα, για να μάθει να μη βάζει σε πειρασμό το στομάχι μου.
Η ουσία είναι μία ( και ο μπακλαβάς γωνία, όπως αρέσκεται να λέει συχνά- πυκνά μία συγγενής μου)- πως εχτές, η ώρα 5 πρωινή, είδα έναν τρομερό εφιαλτη, ένα περίεργο και εντελώς αλλοπρόσαλο όνειρο, που ενδεχομένως να έκανε τον Dali να φάει το μουστακι του το τσιγκελωτό. Δύο πραγματα θυμάμαι μόνο: ότι ξαφνικά ενιωσα απίστευτο κρύο ,σα να με φύσαγε άνεμος απ΄τα τεσσερα σημεία κι εγώ να βρίσκομαι γυμνή στη μεση του πουθενά. Και την ώρα που αγκαλιαζα τον εαυτό μου για να προστατευθώ, σημειωτέον είχα κλειστές πόρτες, βλέπω μπροστά μου μία γιγαντιαία λευκοντυμενη μορφή σαν τον Γκάνταλφ!!!!! Σας ορκίζομαι στα βιβλία μου- η αντίδρασή μου ήταν μια στριγκλιά, αλλά φαίνεται πως δεν ήταν τόσο δυνατή, γιατί αφενός κανενας αλλος κοιμισμένος στο σπίτι δεν τρόμαξε, αφετέρου συνειδητοποίησα πως η φοβερή μορφή ήταν η ανοιχτόχρωμη ντουλάπα μου που πιάνει ολο τον τοίχο... τώρα πως μετακινήθηκε αυτο το πράγμα και ήρθε σαν επιτηρητής πανελαδικών πάνω απ΄το κρεβάτι μου, δεν γνωρίζω. Είναι το δεύτερο αλλοκοτο όνειρο που βλεπω σε δύο μέρες, μήπως να συμβουλευτώ κανέναν προηγμενο ονειροκρίτη; Δηλαδή ψυχαναλυτή; Ε, ρε γλέντια ο Φρόιντ- πως το έλεγε για τα όνειρα; Οτι αποτελουν τη βασιλική οδο για την ερμηνεία του υποσυνείδητου. Η' για να το πούμε πιό εκλαικευμένα: πως συνδέονται μία κότα ψητή με κεφαλοτύρι και πιπεριές, ένα ερωτικο απωθημένο, μια διαβολεμένη ανησυχία, ένα ποτηρι γάλα και ένα άρθρο για το περιβάλλον. (Μαλλον πρέπει να πάρω επειγόντως το χάπι μου).

auburn Kate

( τώρα αυτή η τσούπρα, από τρόμο ή από επιθυμία για τη γαιδουρόφατσά μου έχει τεζάρει; HENRY FUSELI- The Nightmare )

( ιδού και ο νυχτερινός επισκέπτης μου)

6 σχόλια:

Bliss είπε...

χμμ
νομιζω απλα εχεις πολλες σκεψεις στο μυαλο σου τελευταια
και ολα επηρεαζουν
να μην ανησυχεις

:)

μουτς!!

markos-the-gnostic είπε...

γυμνή στη μέση κρύου αέρα, μια απειλή με ένα τόνο ταυτόχρονης απόλαυσης ίσως;
μήπως η βία εναντίον σου όταν είναι ελεγχόμενη (και έτσι όχι ριζικά επικίνδυνη) είναι λυτρωτική γιατί έτσι υποκαθιστά την πραγματική βία;

Φράνσις είπε...

@bliss:: ναι έχω πολλά.Και ναι ολα μα όλα το επηεράζουν το ξεροκέφαλό μου, αλλα σου ορκιζομαι το κρυο και η τρεμουλα εξ αυτού ήταν εντελώς πραγματική.Ηταν η δεύτερη φορά που τρομαξα τόσο, απο εξωκινηματογραφικό ή εξολογοτεχνικό συμβάν! Το ψευδώνυμό σου δηλώνει την μακαριότητα.make a wish for me. ματς!!

@markos-the-gnostic:: όχιιιιιι!!!! Και παλι όχι!!!!!! Και το'ξερα πως αν σχολιάζεις ετσι θα το ερμηνεύσεις βρε. Κλασική ψυχαναλυτική ερμηνεία. Τα΄θελα και τα'παθα. Σιχαινομαι τη βία marko, είτε αληθινή είτε simulated. Απλώς όταν είναι ψεύτικη ξερω ότι το πλαίσιο στο οποιό ανθίζει είναι μια σύμβαση ένα make believe. Αλλα με προβληματιζει πολυ αυτο που εγραψα και στην bliss παραπάνω, ότι το κρύο ήταν αληθινό και εκεινη την ώρα ενιωσα απερίγραπτα.Δεν μεταδίδεται ,αυτο είναι το θέμα. Τον τρομο το εφαγα ολομόναχη.

Kwlogria είπε...

Α πα πααα... Καλός εφιάλτης, τρανταχτός! Φρόντιζε να μην μπουκώνεσαι πολύ, πριν κοιμηθείς. Αν και δεν φταίει πάντα το φαί, είναι η εκάστοτε κατάσταση που βρισκόμαστε... Άντε, εύχομαι να κοιμάσαι καλύτερα από δω και μπρος..!!

Φράνσις είπε...

@kwlogria:: προσπαθώ αν τον επεξεργαστώ στο σκληρό δίσκο της κεφάλας μου αλλα μαλλον εχουν καεί όλα τα τσιπάκια γαμω το λογισμικό μου.(Αμ χειρότερα κοιμάμαι...)

mrs Smith είπε...

Καλημέρα :)
Αναφέρεσαι και σε προηγούμενο όνειρο που είδες. Τι θυμάσαι από αυτό?