Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Αντιοβελίας

Δεν ξέρω ποσοι από σας βυθίσατε τους κυνόδοντες σε δύστυχα αμνοερίφια, πόσοι απείχατε επιδεικτικά (ενθυμούμενοι ίσως το ποίημα της Δημουλά "Πάσχα στο φούρνο" ) και πόσοι επιστρέψατε αγνώριστοι φυσιογνωμικά λόγω της κρεο-τσουρεκο-αυγο-κοκορετσοκατάνυξης! Η σχέση μου με τ'αγαθιάρικα τετράποδα είναι εντελώς περιστασιακή και ορισμένου χρόνου. Μονοήμερη, άντε το πολύ διήμερη. 'Ενα περίεργο πράγμα- το κρέας του κατσικιού ή του αρνιού, το αντέχω μόνο ανήμερα του Πάσχα. Εάν μου το προσφέρουν άλλη μέρα, απαντώ με μία σειρά από γκριμάτσες αηδίας και βογκητών. Τα τελευταία χρόνια, λόγω ας πούμε ειδικών προσωπικών συνθηκών, τρώω ψητό κατσίκι μαγειρεμένο ήδη απ΄την Μ.Τετάρτη(!!!) και ασφυκτιώ απ΄τη δυσωδία της μαγειρίτσας μία βδομάδα μετά το Πάσχα. Μη ρωτήσετε γιατί , θα με φέρετε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση -:))))))
Δεν ξέρω γιατί αυτό το Πάσχα, μου είχε κολλήσει μία τραγουδάρα των ARCTIC MONKEYS το fluorescent adolescent . Μάλλον για τον ίδιο λόγο που όταν, τις σπάνιες φορές, επισκεφτώ εκκλησία, το μυαλό μου σαν από αντιδραστικό αυτοματισμό, σκέφτεται μονο το σεξ...
'Εχω την ατυχία να χωρίζουν μόλις 10 βήματα το σπίτι μου απ΄την εκκλησία της περιοχής μου. Τη Μεγάλη Βδομάδα είχα την ευκαιρία να καταλάβω πολύ καλά σε τι κατάσταση βρίσκεται η ακοή μου, καθώς και το τι σημαίνει μεθοδικο σπάσιμο νεύρων- αφου το τρισκατάρατο ηλεκτρικό σύστημα κωδωνοκρουσίας είναι διαρκές, οξύ και ισχυρό. Σιγά μη χτυπήσει ο παπάς την καμπάνα με τα γηραλέα χέρια του. Α! όλα κι όλα, η τεχνολογία είναι του διαβόλου, αλλα σε εξαιρετικές περιπτώσεις υποκύπτουμε σεμνά και ταπεινά.
Προτείνω ν' ακούσετε το προαναφερόμενο τραγούδιον. Φανταστείτε έναν άνθρωπο νέο, υγιή που ξεχειλίζει απο ενέργεια και σεξουαλικότητα. Και λάμπει. να είστε βέβαιοι πως τα νιάτα λάμπουν με τρόπο άκρως οδυνηρό για κάποιους.
Για μένα η παραδοσιακή Ανάσταση δε σημαίνει και πολλά. 'Ισως τίποτα. 'Αλλωστε Πάσχα ήταν όταν πέθανε ένα πολυαγαπημένο μου πρόσωπο, είμαι και ιδιοσυγκρασιακώς "μαύρη" , οπότε η Ανάσταση μόνο χαζοχαρούμενη διάθεση δεν μου δημιουργεί, πλέον. Α! έχω φάει κατακούτελα και ευμεγέθη χαλίκια από βαρελότο που έσκασε δίπλα μου.
Οπότε προτείνω μία εναλλακτική Ανάσταση. Αυτή του εκλογικευμένου θυμικού. Είμαι πεπεισμένη πως με τέτοιες κομματάρες, ισχύει αυτό που έγραψε ο Καρλ Μπύχνερ: " Μπορεί να ξεχάσουν αυτά που τους είπες, δεν θα ξεχάσουν αυτά που τους έκανες να αισθανθούν".
Touche.

auburn kate

[ τα μπριζολίδια, WILLIAM HOLMAN HUNT-Our English Coasts(strayed sheep)
και το απόβλητο που γλύτωσε, WILLIAM HOLMUN HUNT- The scapegoat ]

3 σχόλια:

markos-the-gnostic είπε...

σου απαντώ ακούγοντας το. πολύ καλό αντί για τη λειτουργίλα της Μ. Εβδομάδας.
όσο για τις σεξ φαντσιώσεις εντός της εκκλησίας, τι πιο φυσικό και πιο ενδιαφέρον. συνήθως ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος που έχει βαρεθεί ή κουραστεί μετά από λίγο ή και άμα τη εισόδω, αρχίζει και περιεργάζεται κάποιο άλλο άτομο για να παίξει λίγο μαζί του και να περάσει η ωρα ευχάριστα...
καλό Μάη (παρά τις όποιες αλλεργίες)

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Ξέρεις κάτι;
Έχεις χιούμορ κι αυτό το θεωρώ πολύ μεγάλο, αλλά πολύ μεγάλο προσόν. Επίσης αυτοσαρκάζεσαι (όσο κι αν φαίνεται δεν είναι εύκολο αυτό).
Να περνάς καλά.

Φράνσις είπε...

@markos-the-gnostic: : εεεε; Δεν είναι και γαμώ τα τραγούδια; Ψαχνω να βρω και τους στίχους του γαμωτο αλλα σε οσα sites μπηκα και επελεξα αυτον τον τίτλο μου βγαζουν τους στιχους του the brst you ever had!! Βλαμενα sites. Αχαχαχαχα, και οχι απαραιτητα εχοντας "παρτενερ" ιδεατό ένα ατομο μεσα στην εκκλησία. Συνηθως εχω συγκεκριμενη εξωτερικη εμμονη. Χαίρε και καλη βοδμαδα να εχουμε.

@γιώργος χρηστινίδης:: σ'ευχαριστώ πολύ φίλτατε φωτογράφε. Ας είναι καλά αυτοι οι χιουμορίστες που με εμπνέουν!