Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Μαρμελάδα...

Τα βλεπουμε νυχθημερόν. Ενίοτε και στον ύπνο μας. Σ όλα τα μεγέθη και χρώματα. Την λεγόμενη Μεγάλη Βδομάδα, θα θυμηθούμε πόσα ακριβώς υπάρχουν στην Αττική. Ιδιότυποι προσκυνητές, θα "ψέλνουμε" όλοι μαζί ένα βλασφημο τροπάριο που κανένας θεός δεν θα ήθελε ν' ακούσει. Τα καταραμένα αγαπημένα αυτοκίνητα. Λίγα πράγματα με κάνουν έξαλλη- ένα απ'αυτά είναι η αναθεματισμένη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Καλά και περίκαλα το λένε οι Αγγλοαμερικάνοι: traffic jam. Αυτό είμαστε- βύσσινα πατημένα μεσα στο αστικό σιρόπι άνευ ζάχαρης. Αναρωτιέμαι ποιό τεράστιο βουλιμικό και αθέατο ον, θα μας καταβροχθίσει.
Εν πάσει περιπτώσει, είμαι "λοξός" άνθρωπος κατά διαπιστώσεις τρίτων, και ως τέτοιος έχω βρει 2 κολπάκια που με σώζουν απ΄τη μετάβαση στο αστυνομικό τμήμα, συνοδεία κατηγοριών για κατά συρροή ανθρωποκτονίες... δυνατή μουσική στ'αυτιά μου, τώρα ροκ, παλιότερα μόνο κλασσική, και στροφή των οφθαλμών στην πινακοθήκη της μνήμης.
Εκεί βρίσκω αυτο που θ'απολαύσετε παρακάτω, και το οποίο με βοηθαέι νάντιμετωπίσω αυτό το χτικιο που λέγεται πήξιμο-στο-δρόμο-κανονική παρελαση.
Πέστε μου ,δεν σας θυμίζει κάτι από αυτό που βιώνουμε κάθε μέρα στη άσφαλτο; Με ασυναγώνιστη ομορφιά όμως. Και τι δε θα'δινα να το έβλεπα στις πραγματικές, γιγαντιαιες, διαστάσεις του. Το πιό αποτελεσματικό φάρμακο βρίσκεται μέσα στο κρανίο μας.
'Οταν διατίθεται στην αγορά, έχει και την παρακάτω μορφή.

auburn kate
( μποτιλιαρισμένοι των αιώνων, ενωθείτε! ΒΕΝΟΖΖΟ GOZZOLI- Procession of the Magi )

8 σχόλια:

markos-the-gnostic είπε...

και μποτιλιαρισμένοι των ουρανών ίσως

Ανώνυμος είπε...

Μου δωσε την εικόνα ενός θεόχοντρου γίγαντα να ανοίγει το στόμα να μας καταβροχθίσει με τα σιρόπια να τρέχουν πάνω στο πηγούνι του.Δεν αντέχονται οι μεγάλες πόλεις ώρες ώρες.. καθόλου!

dr.SeenG είπε...

Μου λέγανε κάποτε να έρθω να ζήσω στην Αθήνα (καλύτερη δουλειά κτλ) αλλά κάτι τέτοιες "λεπτομέρειες" ευτυχώς με εμπόδισαν. Όταν βρίσκεσαι μέσα σ'αυτή τη ζούγκλα, είναι σαν μια μικρή τρέλα.
Καλημέρα από Κατερίνη :)

Φράνσις είπε...

@markos-the-gnostic: αχαχαχαχα. καλόοοοο! (εκτος αν δεν είναι μεταθανατια ειαχμη αυτο που εγραψες, αλλα πολυ πιο γήινη.. δηλαδη ανασφερεσαι στο συνωστισμο των αεροπλάνων!) χαίρε.

@sourgeal: Γαργαντουας και Πανταγρουέλ! (Αντεχονται μονο οταν έχεις φτερά τα οποια βγαζεις και βαζεις κατά βουληση! )

@dr.seeng: οποτε προσοχή στους θαμώνες της ζούγκλας,δαγκώνουν. Καλωσήρθες.

diva είπε...

akribhs opws panta miss auburn

weirdo είπε...

Καλά να περάσεις, girl..
Φιλιά

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Χρόνια πολλά, καλό Καλοκαίρι.

Φράνσις είπε...

@diva:καλημερα σας κυρία μου μου λείψατε. Επανέρχομαι με μεταπασχαλινό εντος ολίγου.

weirdo:όπως γνωρίζεις, το καλά ήταν ποοολύ σχετικό... μουυυυτς μαγισσούλα μου.

@γιώργοςχρηστινιδης: επιστρέψατε φίλτατε; Δεν πιστεύω με κανένα αρνί πεσκέσι ε;