Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2008

Lady in the water

Στις 28 Μαρτίου 1941 η Virginia Woolf αποφάσισε ν'αυτοκτονήσει, βυθίζοντας τον εαυτό της σ'ένα ποτάμι κοντά στο σπίτι της. 'Ηταν 59 ετών. 'Εχω ιδιαίτερη σχέση με την κυρία, λόγω μιας σύμπτωσης. Γεννήθηκα τον μήνα που πέθανε. Που αποφάσισε να πεθάνει. 'Ενας πατερναλιστής γιατρός, σαν αυτους που απεχθανόταν ίσως αμφισβητούσε τη γνησιότητα της επιλογής της, λόγω του ότι οι κρίσεις τρέλας που την βασάνιζαν δεν είχαν εξαφανιστεί. Αντιθέτως είχαν αρχίσει να την επισκέπτονται τακτικότερα.
Νομίζω πως οι άλλοι τα εχουν πει και γραψει καλύτερα. Για του λογου το αληθές, μπείτε εδώ για τις άχαρες και σημαντικές αλήθειες πίσω απ΄τη συγγραφέα και εδώ για την οπτικοποίηση αυτου που διαβάσατε. Για μένα, η αγαπημένη μου ταινία, και μία απ΄τις καλύτερες που έχω δει.
Προσέξτε πολύ την sequence της προετοιμασίας και της υλοποίησης της αυτοκτονίας της, οι λέξεις δεν φτάνουν .
Η Βιρτζίνια ήξερε φαντάζομαι ότι είναι προτιμότερο ένα φρικτό τέλος παρά μία φρίκη χωρίς τέλος. 'Ισως το συμμερίζεται αυτο και η άλλη κυρία , η Πάτι Σμιθ, η οποία έχει στη συλλογή της μια πέτρα απ΄τον ποταμό όπου η Woolf συνάντησε τον χαμό της.
Αυτο που μετράει είναι η αγάπη. 'Ολα τ' άλλα είναι "μεγαλεία της σαρκός" που κρύβουν την πείνα μας. Να προσέχετε τους αγαπημένους σας και να θεωρειτε τους εαυτους σας μακάριους αν σας αγαπούν.

auburn Kate

7 σχόλια:

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Έχουν έναν ηρωισμό αυτοί που βάζουν τέλος στη ζωή τους.
Εγώ, νομίζω, ποτέ δε θα γινόμουν ήρωας από αυτή την άποψη.
Καλημέρα.

auburn Kate είπε...

@γιωργος χρηστινίδης: βεβαιως και έχουν.Επειδη τολμανε να στρέφουν το μαχαίρι μεσα τους και οχι πανω στους άλλους.Αλλα αν εισαι σίγουρος πως εχουν την έξωθεν κακη μαρτυρία αφου θεωρουνται κοτες και δειλοί.Οι ανθρωπινες κοινωνίες εχουν αφομιώσει περισσοτερο τον Καντ απ'όσο νομιζουν. Μπορει σου λεει να υπαρξει κοινωνία αυτοχείρων; Καλημερα και καλο Σ/Κ.

Roadartist είπε...

Kρατώ την τελευταια φραση σου..
Να σαι καλα!

Xristos είπε...

"Να προσέχετε τους αγαπημένους σας και να θεωρειτε τους εαυτους σας μακάριους αν σας αγαπούν."
...με έστειλες!

rvagos είπε...

Τα μεγάλα μυαλά δίνουν αυτό που έχουν να δώσουν και φεύγουν .
Ο τρόπος φυγής δεν έχει καμιά σημασία.
Εμείς πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι γι' αυτό που μας άφησαν!!

auburn Kate είπε...

@roadartist: οσο μεγαλώνουμε καταλαβάινουμε τα σημαντικά, ελπίζω! Κι εσύ να είσαι καλά.

@xristos: εμενα μ'εχει στείλει ήδη η ταινία και η μουσική της. Σ'ευχαριστώ και καλωσήρθες.

@rvagos: ορθόν. Αυτο που δεν ξερω είναι σε ποιό βαθμό η φυγή τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ή όχι...

rvagos είπε...

Για να μιμηθείς τη φυγή τους πρέπει πρώτα να μιμηθείς και την προσφορά , αλλιώς φύγε ήσυχα όπως πρέπει σε μας τους κοινούς θνητούς.