Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Ντάμα Σπαθί

Αυτό το ποστ είναι αρκετά πρόωρο. Κανονικά θα 'πρεπε να το ανεβάσω ως λάβαρο της επανάστασης , στις 8 Μαρτίου... Όταν δείτε τους συνοδευτικούς πίνακες θ' αντιληφθείτε το γιατί. Αλλά όπως όλα τα πρόωρα βρέφη, έτσι κι αυτό ήρθε όποτε γούσταρε, και κανέναν δε ρώτησε.
Μία ταινία, μία φαρμακερή ταινία, μιά κουβέντα μ΄εναν φίλο, μια είδηση που έμαθα εντελώς out of the blue, ολα αυτά μου δημιούργησαν ένα ανεξήγητο επεισόδιο θλίψης, πολύ... υγρό. Πλημμυρίσαμε.
Για να μην πολυλογώ, τί έχει για σας μεγαλύτερη βαρύτητα; Ο στόχος και η επίτευξή του ή το τίμημα που απαιτείται; Το συνειδησιακό κυρίως.
Συγχωρήστε μου την κοινοτοπία του ερωτήματος, φοβάμαι πως δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ ό,τι έκανε η απαθανατισμένη κυρία. Ακόμη κι αν η πράξη μου ήταν ηθικά δικαιολογημένη ή επιβεβλημένη, όπως η δική της. Αλλά δεν έχω ακόμη καταλήξει αν αυτο αποτελεί αιτία επαίνου ή ψόγου..
'Ισως είναι ένδειξη ανωριμοτητας ή ασύγγνωστης ευαισθησίας, να σκέφτεσαι ας πούμε, ότι αν συνεργαστεις με κάποιο πολύ αγαπημένο σου πρόσωπο, θα μπει ανάμεσά σας αυτο το ζιζάνιο που λέγεται δουλειά, κι η αγάπη θα πέσει ξερή.Και τρέμεις αυτο το ενδεχόμενο.
Προτείνω να κοιτάξετε πολύ, πολύ καλά το παρακάτω "τρίπτυχο". Κι εύχομαι να βρείτε απαντήσεις για όλες τις περιπτώσεις που το πράττειν είναι δύσκολο για σας. Εγώ δεν βρίσκω.


auburn Kate


( η προγενέστερη, χρονολογικά, σφαγή CARAVAGGIO- Judith beheading Holofernes, και τα μεταγενέστερα είδωλά της, ARTEMISIA GENTILESCHI- Judith Slaying Holofernes , CRISTOFANO ALLORI- Judith with the head of Holofernes )

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το διλημμα ΣΤΟΧΟΣ(επιτυχια)
ΚΟΣΤΟΣ(ψυχη)

θα μπορουσε να τεθει η και θαπρεπε σε ψηφοφορια

εγω ψηφιζω ψυχη

καλη μερα

roadartist είπε...

καλη σου μερα......
και εγω ψυχη...

markos-the-gnostic είπε...

η Ιουδήθ του Καραβάτζο είναι τοπ

diva είπε...

Γυναίκες τιμωροί; Αγανακτισμένες;...
επί του ποστ πάντως..συχνά οι γυναίκες λένε απολύτως μεγάλες ανοησίες (βλ. δουλειά) για να ξεφύγουν ή να αποφύγουν..το ίδιο βέβαια κάνουν και οι άντρες αλλά σε αυτούς συχνότερα τέτοιες ανοησίες μοιάζουν ..χαριτωμένες..
Καλό Σαββατοκύριακο Miss auburn

Φράνσις είπε...

@aigokeros: δεν ειναι απαραίτητα η επιτυχάι ο στοχος, νομίζω.Εννοώ πως κι εγω όταν το εγραφα δεν αναφερόμουν απαραιτη5ως στην επιτυχία.Εκτος αν με τον ορο επιτυχία εννοεις την επιτευξη οποιουδήποτε στόχου! Γινεται να τα εχουμε και τα δύο please; Οκ. Αν δεν μπορουμε να τα εχουμε επιλεγω ψυχή δαγκωτό.Αυνειδηση if you like.

@roadartist: ωραια! μεχρι στιγμης 3 ψυχοσυντηρητοι που θα ελεγε κι ο κυρ Οδυσσέας ε;

@markos-the-gnostic: Ε; Εμενα παντως αυτρην που με τρελαινει είαι η πανεμορφη του Allori.Δεν ειναι αγγελόμορφη; Καλημερα σας.

@diva:κοιτα να δεις που νόμιζα πως οι....χαριτωμενιές θεωρουνται προνόμιο δικό μας! Κια οπως είπε αλλωστε και ενας κυριος της τηλεόρασης: ελα μωρέ ,αμα πεις και καμια βλακεια, γυναικα είσαι(!!!!).
Οπότε κυρία μου, τους αποκεφαλίζεις χωρις τύψεις κατι τετοιους λεβετομαλακες ή οχι; Ιδου η απορία. Καλημερα να εχετε κυρία ΄μου.

Ανώνυμος είπε...

σκεψου το στοχο (μια θεσουλα καλε κυριε στο δημοσιο .Μας γαματε που μας γαματε ,μια θεσουλα=τσεκου)
κοστος.........?
Μιλιουνα ,αντρες γυναικες ,το βιωνουν η το επιζητουν
Γιαυτο σας λεω ,παιξτε τζοκερ
και αν μας κατσει!!!!!
ωρε τοτε θα τους την κατσουμε
μαζι με τον γαιδαρο

Φράνσις είπε...

Σιγα να μη φαω τον καθε σαπιοκοιλιά για να μπω στο δημόσιο, ή στο ιδωτικό! Σιγά. Αν δεν το ξερει ο κύριος ταδε κα ιη κυρια τάδε, υπαρχει κα νομος περι σεξουαλικης παρενόχλησης ε; Αλλα ξεχασα, "ουδεις αδικείται εκών", μη χέσω. Γίνεται σεξουαλικη παρενόχληση με εξοπλισμό βιντεοσκόπησης υπο μάλης; Ε γίνεται; Αμ δεν καθεται το ρημαδι, δεν κάθεται. και να εισαι σίγουρος πως φροντίζει γιαυτο ο ΟΠΑΠ...