Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Εξάρες !

'Ετσι θ' αναφωνούσε μανιασμένα ο καινούργιος χρόνος σε μια φανταστική παρτίδα τάβλι, με όλους εμάς γι' αντίπαλο. Εξάρες πριν καν αρχίσει το παιχνιδι,στημένο μου φαίνεται. Στημένος κι ο νικητής; Θυμιζω πως το οχταράκι είναι δίσεκτο, άρα για μερικούς γρουσούζικο, τον λόγο αδυνατώ να κατανοήσω ακόμη. Για μένα που είμαι εκ φύσεως ανάποδο πλάσμα, είναι μάλλον, προσδοκώ να είναι, η ευκαιρία να πάρω το αίμα μου πίσω, για όλες τις γρατζουνιές που μου εκανε το 2007. Το οποίο,τώρα ξεκουμπίστηκε- μπορώ να το φωνάξω, ήταν κωλοχρονιά, με μονο ελαφρυντικό κάποιες ποοολύ καλές λεπτομέρειες που με κάνουν κομματάκι πιό επιεική μαζί του. Μου φαίνεται θ' αρχίσω να του γνέφω με το μαντήλι που λέει: καθε πέρυσι και καλύτερα...
Ας μην είμαι λοιπόν πολύ αχάριστη με τον πουρόχρονο, και μου ρίξει καμιά κλεψύδρα στο κεφαλι ο διαχειριστής των ετών.
Μόνο μία απορία έχω σχετικά με το δίσεκτο: όσοι γεννήθηκαν την 29η Φεβρουαρίου, γιορτάζουν τα γενέθλιά τους κάθε 4 χρόνια;! Αυτοι οι ευτυχείς υποθέτω, που νιώθουν να μεγαλώνουν μόνο κάθε 4 χρονια.Σαν Ολυμπιάδες θα νιώθουν. Στο μεσοδιάστημα, οι υπόλοιποι δέχονται ή δεν δέχονται με χαρά ευχές για μακροημέρευση, μπλα,μπλα, γλυκά με το τσουβαλι εγκαθίστανται στα στομάχια τόυς, και στα στομάχια των εχόντων μνήμη( μου τη δίνουν οι άνθρωποι που αντιπαθώ και που θυμούνται άχαρες προσωπικές αλήθειες: "α! έχεις γενέθλεια σήμερα καλέ! πόσο γίνεσαι; 100;" ),κοιτάζουν με τρόμο τις χαρακιές των εποχών πάνω στο δέρμα τους, ενώ οι αυτοί, οι αποκλίνοντες του ημερολογίου, τι κάνουν ρε παιδιά; Οταν τους κανουν την μοιραία ερώτηση τι απαντούν; "Τώρα πάλι, το 2012";!
Πριν από χρόνια, όταν ακόμη διένυα το δεύτερο έτος στη Νομική, το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε διοργανώσει μία σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στο δίσεκτο έτος. Νομικοφιλοσοφικολογοτεχνική προσέγγιση. 'Ημουν τόσο ούφο ,που έβλεπα τις αφίσες που ανακοίνωναν τις εκδηλώσεις, και τις προσπερνούσα μπερδεύοντας τον τίτλο τους Bisextilia ,με παραπλήσια έκθεση για υφασματεμπόρους! Μιλάμε τέτοιο βόδι ήμουν. 'Επρεπε να περάσει ένας χρόνος, να δω τυχαία στο τότε κανάλι Seven X, μία εκπομπή- αφιέρωμα σ'αυτές τις εκδηλώσεις, για να συνειδητοποιήσω τι έχασα, με τη διανοητικη μαλακία που μ' έδερνε τότε. Αν πετύχετε ποτέ αυτη την εκπομπή μην τη χάσετε. Απίστευτες αναλύσεις σχετικά με το δίσεκτο, παρενέργειες νομικες, ψυχολογικές. Το σινάφι μου έχει μέγα βίτσιο με την τήρηση των προθεσμιών, οπότε φανταστείτε τι μπάχαλο δημιουργειται όταν ξεπροβάλλει χρονιά με μια μερα παραπάνω.
Εύχομαι να περάσουμε απ΄τις συμπληγάδες των 366 ημερών αλώβητοι, και να μη χρειαστεί να θυσιάσουμε ούτε ένα φτερό περιστεριού, σ' αντίθεση με τους Αργοναύτες.
Καινούργιος χρονος. Ωχ μανούλα μου! Πότε είναι είπαμε η επόμενη αργία;

auburn Kate
( το νου σας στους Καλοχρονίτες... CARAVAGGIO- The Cardsharps(I Bari) )

9 σχόλια:

weirdo είπε...

Να' ναι γούρικο, βρε..
Όπως γούρικα (για μένα τουλάχιστον) είναι ο αριθμός 13, οι μαύρες γάτες και γενικά ό,τι είθισται βροντοσαυρικά μυαλά να βαφτίζουν 'πρόληψη'..
Καλή χρονιά να έχεις, κοριτσάκι..

Φράνσις είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Φράνσις είπε...

@weirdo: το θυμηθηκες βλεπω το ξωτικό ε;Μικρουλα μου θα ειναι αν εχω κοντα μου την κυρία τοξοβόλο, πως ετσι μονο με το αλογο θα διασχίζω το δασος;Κι εσυ να εχεις καλη χρονια.Το καλο πο υσου θελω! Μάκια.

markos-the-gnostic είπε...

καλή χρονιά και στις δυο σας.
αλήθεια aub κι εγώ έχω μια τρέλα με την μέτρηση του χρόνου και τις αλλοκοτιές των δισέκτων.
φαντάζομαι θα ξέρετε γιατί λέγεται δίσεκτο

Ανώνυμος είπε...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Φράνσις είπε...

@markos-the-gnostic: μα νομίζω επειδή προστίθεται μια μερα στον Φεβρουάριο! για να διορθώνεται ο λανθασμένος υπολογισμος κατά το Γρηγοριανό ημερολογιο. Ετσι δεν είναι;Οι παλαιοημερολογήτες εχουν τέτοιο φαινόμενο;

@crescent: your pseudonim is very ispiring!

markos-the-gnostic είπε...

ναι σύμφωνοι, γιατί όμως λέγεται ειδικά δίσεκτο;

roadartist είπε...

καλη χρονια !!

Φράνσις είπε...

@markos-the-gnostic: εμ γιατι έχει 2 εξαραι ρε συ! Με μπέρδεψες τώρα.

@roadartist: επίσης και καλως ήρθες!