Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

Καινούργιο τετράδιο ;

Είναι προχωρημενες 10 το βραδυ, η τηλεοπτική, εκλογική μπουρδολογία, με ολίγη από finger food (διάβασα πως απόψε οι εταιρίες τροφοδοσίας έχουν πανηγύρια) και μετα-καλπική υποσχεσιολογία βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Υποθέτω πως μετά απά αυτόν τον ιδιότυπο οργασμό, θα βγάλουν το σκασμό επιτέλους.
Δε νιώθω και πολύ καλά. 'Εχω πολύ έντονη την αίσθηση του deja vu. Εγώ σε άλλο δωμάτιο απ΄αυτο που κατοικεί η κυρία τηλεόραση, άλλοι πιο υπομονετικοί ή φανατικοι τηλεθεατές- ψηφοφόροι παρακολουθούν και σχολιάζουν ταυτοχρόνως και μεγαλοφώνως ( σας θυμίζει κάτι;) κι εγώ ακουω σαν από το βάθος σπηλαίου αυτή την εκνευριστικότατη συμφωνία- αγώνα του ποιος απ΄τους προσκεκλημένους καραγκιόζηδες του περιοδεύοντος θιάσου, θα καλύψει με τη αγριοφωνάρα του τις αγριοφωνάρες των υπολοίπων.
Does ring any bell η φράση: " αυτή είναι μια πολύ σοβαρή ήττα" ; Η' ότι : " πρέπει να απαλλαγούμε απ΄την εσωστρέφεια"; Τι διάολο; Τόσα χρόνια φαίνεται, αμετανοητα εσωστρεφείς και δεν βαρέθηκαν...
'Εχω όμως ένα κέρδος σε προσωπικό επίπεδο, μεσα σ'αυτον τον ιστό της επανάληψης. Είμαι μετά από καιρό στο σπίτι μου το βραδυ των εκλογών, σε ώρα που κοιμούνται οι παππούδες, σε απόσταση ασφαλείας απ΄το κρεβάτι μου και όχι σε κάποιο εκλογικό τμήμα, χωρις θέρμανση το χειμώνα, καμίνι το καλοκαίρι, αν είναι σχολείο, χωρίς τουαλέτα που να προσπαθεί να συναγωνιστεί εκείνο το αίσχος στο Trainspotting... δεν ξερω αν θυμαστε. Χωρίς άνεση χρόνου και κυρίως με προοδευτική τύφλωση απ΄την εξάντληση. Με το κινητό ανοιχτό όμως σαν εναλλακτική συσκευή παρακολούθησης(δικής μου) απ΄την 'Εφορο, η οποία ίσως "πηδήξει " όλους τους προηγούμενους αναπληρωματικούς και βουτήξει εμένα να συνδράμω κάποιο συνάδελφο με πραγματικό ή προσχηματικό κώλυμα( ναι, υπάρχουν και τέτοιοι "συναδελφοι" ).
Μέχρι αυτη τη στιγμή που γραφω αυτο το ποστ(δηλαδή μεχρι τις 12 χτες το βράδυ), δεν συνεβη αυτο που απευχόμουν, εκτός απ΄το γεγονος της μεταμορφωσής μου σε λεωφορείο της γραμμης: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ- Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και τούμπαλιν επί δύο μερόνυχτα.
Το δεύτερο κερδος(;) είναι άραγε η αλλαγή του σωματότυπού μου μέσα στις επόμενες μέρες λόγω κατανάλωσης 5 μικρών μπουκαλιών coca-cola και 4 καφέδων με σαντιγύ, μεσα σε 4 ώρες; Δηλαδή τί ώφελος θα έχω απ΄την κατασκήνωση της ζαχαρης στους γοφους μου; Προφανώς κανενα, εκτός αν είμαι η Κίρα Νάιτλι κι εκλιπαρώ για λίγο λίπος. Ακομη κι αυτές οι σπαστικά καμπανιστές φωνες των γνωστών και μη εξαιρετέων δημοσιογράφων καθώς και η συμπεριφορά οπαδών ποδοσφαιρκής ομάδας, των ψηφοφόρων-οπαδών-χειροκροτητών-χαζοχαρουμενων που εχουν ήδη συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και έχουν ξεχασει(;) τις φωτιές μου διαλύουν το νευρικό σύστημα. ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!!!
Δε θα ήταν πιο ενδιαφέρον πολιτικά, πολιτειακά και ό,τι θέλετε, να επαληθευτεί το μύθευμα του Ζοσέ Σαραμάγκου, σχετικά με μία φανταστική χώρα, όπου στις εθνικές εκλογές υπερισχύει το λευκο με ποσοστό 74% ;!! Αυτο κι αν είναι άσπρη μέρα...
Συμπλέω με τη πολυαγαπημένη μου Μαφάλντα και σήμερον, επομένη της ψήφου και μεσούσης της καταμέτρησης, ακούω πολλές γοερές κραυγές απο Μαριέτα πλευρά...
Η μικρή λοιπόν εχει ανοιχτό το ραδιόφωνο, καλή ώρα, το οποίο μετά τα άσματα περνάει σε δελτίο ειδήσεων. H ανήλικη χτίστης, που φτιαχνει ένα κάστρο με τα τουβλακια της, το κλείνει λέγοντας: Σήμερα θελω να ζήσω χωρις να το συνειδητοποιώ". Θεά;


auburn Kate

( αφιερωμένο το ασματίδιον Fuck you στους πολιτικούς μας. Ιδίως στους νεοεκλεγέντες, οπως πληροφορούμαι, Πλεύρη(υιό) και Βορίδη. Προτιμώ αυτους : CARAVAGGIO- The musicians ).

2 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

Βοήθεια, δεν λες τίποτε!
Αντε, περαστικά και γρήγορα...

Θεά η μικρή!

Φράνσις είπε...

@ σπύρος:Οταν πας στο Παρίσι τυχερούλη, ψαξε να βρεις τα τευχη της Μαφάλντα στα γαλλικά!(Δε θελω να ξαναμιλήσω για εκλογες μεχρι τις επόμενες, αλλα πολυ φοβαμια πως με το "ξινισμενο ντονατ" πουθ θελει να γίνει αρχηγος, θα εχουμε σύγκρουση με τον ιπποπόταμο επι προεδρικης εκλογήςε, οπότε...ΒΟΗΘΕΙΑ!!! μακια αηδονακι μου.