Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Το νησί

'Οσοι μπαίνετε σ'αυτο το μπλόγκι, ίσως έχετε υποψιαστεί ή καταλάβει τη μανία μου εμ τη ζωγραφική, κυρίως αυτή που χρονολογείται πριν τον 20ο αιώνα, εκτός απο μερικές εξαιρέσεις(βλ. Elizabeth Peyton, Terry Rogers, Βαγγέλης Ρήνας).
Είμαι ευτυχής πραγματικά επειδή μέσα στην απερίγραπτη μαυρίλα, απελπισία, ζόφο και γενικά όλη την άθλια διάθεσή μου εξαιτίας της σκατοκατάστασης, made by Δ.Ν.Τ. υπάρχουν ακτίνες φωτός που διαπερνούν , κατορθώνουν να διαπεράσουν τα πάντα. 'Οταν βέβαια έχεις κανείς την ευαισθησία και την προδιάθεση να τις δεί. Ας μην κοροϊδευόμαστε, αν έχεις ενσωματωθεί ΠΛΗΡΩΣ στο καθημερινό κολαστήριο, φοβάμαι πως δεν υπάρχει ελπίδα για σε...
Πρέπει απαραιτήτως ν'ακολουθείς τη συμβουλή του κυρίου Οδυσσέα( όχι του Κυριακόπουλου!): "Αν δεν στηρίξεις το ένα σου πόδι έξω απ' τη Γη ποτέ σου δεν θα μπορέσεις να σταθείς πάνω της"(ΜΑΡΙΑ ΝΕΦΕΛΗ).

Απολαύστε παρακαλώ σας , τους παρακάτω πίνακες. Κι εύχομαι να ουρλιάξετε κυριολεκτικά απ΄την ομορφιά που θα χαϊδέψει τα μάτια σας. Ασχέτως ερμηνειών που μπορεί να επιδέχονται, πιστέυω πως αποτελούν τον ιδανικό προορισμό "διακοπών". Ο δημιουργός τους είναι ο Zhao Kailin , καλλιτέχνης απ΄την Κίνα.

Ευχαριστώ θερμότατα τον καλλιτέχνη εκ Θεσσαλονίκης Γιώργο Μπογιατζίδη, του οποίου ο ενθουσιασμός για τον συγκεκριμένο ζωγράφο με "παρέσυραν" να τον ανακαλύψω.
Η καλύτερη απάντηση στην κωλοκρίση που μας επέβαλαν ειναι να παραμείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ και ΑΡΧΕΣ.

Enjoy

auburn Kate

10 σχόλια:

Kwlogria είπε...

Αγαλλίαση τα έργα τέχνης μην το συζητάς, χαλαρώνει η ψυχή σου!!!

markos-the-gnostic είπε...

πολύ καλός. ιδίως το whisper

sourgeal είπε...

Εχω μια αδυναμία στην Κίνα.

Ni hao!!! :) Φοβεροί οι πίνακες που ανέβασες!!

xtsanos είπε...

Είναι το ίδιο μοντέλο ή κάνω λάθος; Πολύ καλοί οι πίνακες πάντως.

Φράνσις είπε...

@kwlogria:: προπάντων φροντίζω για την ψυχική σου ανάταση γιαγιούλα!!

@markos-the-gnostic:: ειδες, ειδες; Εμενα οι αγαπημενοι μου ειναι αυτοι με τις οργανοπαίχτριες και ο πρωτος, το Symphony in red.

@sourgeal:: χαχαχαχαχαχα. Το ξερω μικρη μου, χαιρομαι πολυ που σ'αρεσουν.

@xtsanos:: νομιζω μωρε Χρηστάρα.Δεν ειμαι σιγουρη. Παντως αν ψαξεις στο φατσομπούκι και βαλεις αυτο το ονομα, θα σου βγαλει σελιδα με τους ιδιους πινακες και εχει πληροφοριες και για τις κοπελες που ποζάρισαν.Τα ονοματα τους.Απ΄ο,τι ειδα παντως στο site του, φωτογραφιζει πρωτα τις κοπέλες, και μετά φανταζομαι δεν δουλευει με το ζωντανο μοντελο αλλα με τη φωτογραφία. Οικονομια στις αμοιβες... Και εχει και την ανεση του φανταζομαι να το τραβηξει οσο παει.Ειναι τελειοι παντως τρελαινομαι να τους κοιταζω.

tzotza είπε...

αχ τι ομορφια ειναι αυτη!!!
νασαι καλα kate!!!
:)))
εμενα η αγαπημενη μου ειναι το by the window...αυτο το βλεμμα γεματο απο πολλα ειναι τοσο χαρακτηριστικο στα παιδια!!!δεν ξερεις αν βαριουντε, αν σε κοροιδευουνε ή απλα παιζουνε μαζι σου!!!

art forever and ever!!!
:)))

Φράνσις είπε...

@tzotza:: σ' ευχαριστώ πολύ. Και μενα μ' αρεσουν ολοι του!Παντα πιστευα οτι οι ζωγραφοι ειναι μάγοι.Δημιουργουν ανθρωπους με τα χρώματα και τα πινέλα τους.Για να σκασουν ολοι οι Θεοι και οι γενετιστές! :-))))

xtsanos είπε...

Γιατί χάθηκες έτσι dear;

Φράνσις είπε...

@xtsanos: εδω ειμαι Χρησταρα.Απλως δεν μπαινω εδω και μειρκες βοδμαδες δεν εχω έμπνευση!! Και ανησυχω. (θα σου πω κατ' ιδίαν...)

tzotza είπε...

μια καλημερα να αφησω...
θα την βρεις την εμπνευση παλι!!!
φιλια!!
:)