Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Homo Thilicus Trihotus

Προφανώς και δεν υπάρχει Αστυνομία Αισθητικής, όπως είχαν ευχηθεί κάποιοι φανατικοί παλαιότερα, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Προφανώς, το δικαίωμα αυτοδιάθεσης είναι ιερότατο και απολύτως απαραβίαστο. Προφανώς... πολλά τέτοια αυτονομιστικά ισχύουν!
Αλλά, δεν μπορώ, πνίγομαι να το γράψω, γιατί το βλέπω, το παρατηρώ, κοντεύω να πάθω ρήξη αμφιβληστροειδούς και να μείνω αόμματη η άμοιρη.
Κάνω έκκληση στις ομόφυλές μου κάθε ηλικίας. Διόρθωση: στις γυναίκες από 15 ετών και άνω. Κι αυτο μόνο και μόνο επειδή, λόγω πενιχρότατων ιατρικών γνώσεων, δεν ξέρω αν ορισμένες ουσίες, ερχόμενες σ' επαφή με το τρυφερό νεανικό δέρμα, το καταστρέφουν ύπουλα και ανεπανόρθωτα. Παρακαλώ οι δερματολογοι ας με διαφωτίσουν.
Κάνω έκκληση λοιπόν, σε όλες αυτές τις κυρίες που μοστράρουν πάνω τους γυαλιά, παπούτσια, τσάντες, βρακιά, αλεξικέραυνα, κ.λ.π. φιρμάτα, τουτέστιν, το λογότυπο της εταιρειας κατασκευής του προιόντος που φέρουν πάνω τους περήφανες, είναι τυπωμένο/σκαλισμένο με κάτι γράμματα ΝΑΑΑΑ σε εμφανές σημείο , ώστε- όταν φερειπείν η κυρία με το γυαλί ηλίου μάρκας π.χ. Gucci, ανέβει στο λεωφορείο, έρθει και σταθεί δίπλα σου σαν πληρωμένη δολοφόνος του τελευταίου φεστιβάλ μόδας, και προτάξει τη μούρη της πολύ κοντά στη δική σου, προσπαθώντας ν'ανοίξει το παράθυρο, και γυρίσεις εσύ αιφνιδίως, ενοχλημένη που δέχτηκες εισβολή στα χωρικα σου ύδατα- να έρθεις μούρη με μούρη με τον βραχίονα του πανάκριβου σκελετού γυαλιών πλέον, και να τυφλωθείς απ΄το χρυσαφι του λογότυπου. Οι ιθαγενείς να πέσουν στα γόνατα πάραυτα.
Λέω λοιπόν, ότι αυτές οι κυρίες, όπως και οι άλλες με το επαγγελματικο μανικιούρ-πεντικιούρ, με τα 20ποντα Manolos, κ.λ.π., έχουν ένα κοινό σημείο: την τρίχα.
Μάλιστα αγαπητά μου παιδιά. Τις προάλλες, κάποιος Αγγλος παρατήρησε δημοσίως, ότι οι Ελληνιδες είναι πολύ τριχωτές, και παρεξηγήθηκαν οι μοσχάρες. Με συγχωρείτε- αλλά εσείς κυρίες που συναγωνίζεσθε τον Οτσαλάν στα δασύτριχα χέρια(ή μασχάλες, ναι υπάρχει και στο Ελλάντα αυτό) ξαναβάλτε πίσω στον τοίχο τον καθρέφτη και take a very good look.
Καλές μου άνθρωποι, η κοσμετολογία έχει κάνει άλματα που θα τα ζήλευε και το πιό γρήγορο καγκουρώ. Τα λεγόμενα γυναικεία περιοδικά βρίθουν διαφημίσεων, ρεπορτάζ αγορας και άρθρων αναφορικά με την αντιμετώπιση της τριχοφυίας. 'Οπερ μεθερμηνευόμενον: πάρε το κορμάκι της μαιμούς και κάντο αγνωριστο.
Για να μη νομίζετε πως είμαι εγκάθετη της συναφούς, πανάκριβης βιομηχανίας, σας δηλώνω οτι στα μεγάλα πολυκαταστήματα διατίθενται φθηνά προιόντα, σε ποσότητα που φτουράει, για καθολική αποτρίχωση. Το οποίο σημαίνει, ότι δεν χρειάζεται να δίνετε κάθε φορά στα studios, 20 ευρώπουλα και άνω για να μαδήσετε είτε "μισό χέρι" είτε "ολόκληρο χέρι"(η τιμή πραγματική), κάθε φορά που αντικρύζετε ένα λυκάνθρωπο στον καθρεφτη σας, αλλά με 5 το πολύ ευρώπουλα, και εντός 6 λεπτών αποκτάτε δέρμα σαν της Simone, της πιξελωτής κουκλάρας στην ομώνυμη ταινία.
Δηλαδή απορώ, και σκίζω τα ρούχα μου, είναι δυνατόν ν'αποτριχώνετε τα κανιά σας, όπως έλεγε και η γιαγιά μου, ή να μου ζωγραφίζετε τ' απομηνημονεύματά σας στο "τρίγωνο της Αφροδίτης", σκαζοντας ένα καρο λεφτά και να παραμελειτε το σημαντικοτερο εργαλείο μετά το μυαλό και τα πόδια; Η' να φτιάχνετε τα νυχια σας σ' επαγγελματίες (άλλα 20 ευρώπουλα κατ' ελάχιστον) και να μου εμφανίζεστε με την κοιλιά εκτεθειμένη , ώστε να μπορεί σύμπας ο λαός να παρατηρήσει πόσο μαύρο ή πυκνό είναι το "γκαζον" που έχετε γύρω απ΄τον αφαλό;!!!
Που πας μωρή με το Δάσος Χαϊδαρίου;
Είναι δυνατόν να πειστώ ότι η γυναίκα που έχει να διαθέσει 150 ευρώ για τα Ray-ban( τόσο κοστίζουν περίπου), δεν έχει 5 ευρω για ν'αγοράσει μία αποτριχωτική κρέμα για να εξαφανίσει το χλοοτάπητα; Κατ' αναλογία ,είναι σα να φοράει ας πούμε μία , ένα υπερμοντέρνο σανδάλι, με χρωματιστές πέτρες, φτερά στρουθοκάμηλου, σκοινί για μπουγάδα κ.λ.π. και οι φτέρνες της να θυμίζουν οδόστρωμα στο Αίγιο μετά το μεγάλο σεισμό... Κάνεις που κάνεις την εξωραϊστική αβαρία κυρά μου, κάνε την ολοκληρωμένη τη ρημάδα. Γίνεται να στολίζεσαι σαν λάβαρο και να κάνουν πάρτυ κανονικό οι τρίχες στο πάνω χείλος, στο κάτω χείλος ή στις παρειές;
Πραγματικότητα, και όχι μύθευμα που γέννησε η κεφάλα μου: νεαρή, όχι και πολύ νεαρή, όχι και μεσήλικη, δεν εχει σημασία- κρατάει τσάντα με αγκράφα Dolce & Gabbana(αυθεντική, απομίμηση, δεν γνωρίζω), γυαλιά Ray-ban( η αυτή απορία), κινητό Sony Ericcson, απ΄τα πολύ καινούργια μοντελα, τοσο καινούργιο δηλαδή, που το δικο μου το διετίας, φαινόταν μπροστά του σαν πρώτης γενιάς, και χέρια μεσα ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΡΙΧΑ. Κάποια στιγμή σταθηκε δίπλα της ένας τύπος μ' εξίσου τριχωτά χέρια. Ζαλιστηκα. Νόμισα πως η δική του χερούκλα ήταν η δική της. Μ' επανέφερε στην πραγματικότητα το επαγγελματικό μανικιούρ βαμμένο σ' εκτυφλωτικό κόκκινο, με κάτι σκατολοϊδια κολλημένα πάνω στο νύχι του αντίχειρα(nail art επί το ξενικοτερον, τσαχπινιά , επί το νεοελληνικότερον-λαϊκότερον, μη χέσω). 'Επρεπε να τη βλεπατε- σαν τραβεστί που βρίσκεται στα μισά εγχείρισης αλλαγής φύλου ήταν . Κι ας με συγχωρήσουν οι άνθρωποι, δεν τους χλευάζω, απλώς δεν μπόρεσα να σκεφτώ επιτυχέστερη παρομοίωση. Θέλετε να θυμηθώ μιά πολιτικώς ορθή; Την ταινία Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ, τη θυμάστε; Εκεί ο Βενσάν Κασέλ είχε ένα φρικτά παραμορφωμένο, λόγω εκουσιας ακινησίας, χέρι τριχωτό, με μακριά, γαμψά νύχια. Ε, τώρα φαντάζομαι θα γλιτώσω την πυρά.
Είχα ανατριχιάσει. Τώρα βέβαια , η ανατριχίλα μπορεί και να οφειλόταν στο αρκουδίσιον του λεωφορείου, το οποίο ο οδηγός για άλλη μία φορά, είχε ρυθμισει άνισα(τι διάολο, τη λεξη ισοστάθμιση δεν την ξέρουν αυτοί;)


Οσοι φτάσατε μέχρι εδώ, φοβάμαι πως νομιζετε ότι μπήκατε κατά λάθος σε blog αλλης, ότι ίσως έπαθα μετάλλαξη ρατσιστικού τύπου, ή οτι την Κυριακή των εκλογών δεχόμουν πλύση εγκεφάλου από βουλευτές ακροδεξιού ή ακροαριστερού κομματος. 'Οχι. Απλώς απορώ , πως γίνεται και η μανία εμφανισιακής βελτιστοποίησης, δεν έχει αλώσει ολοκληρωτικά το πιό προφανές . Και μην ακούσω πάλι μαλακίες περι οικονομικής κρίσης , γιατί όταν δίνεις έναν βασικο μισθό(και λίγα λέω) για να αγοράσεις τσάντα και μου'χεις χερούκλες μεσα στο "μαλλί", ε άει στο διάολο που επικαλείσαι την κριση και τις πολυκυστικές ωοθήκες!!
Δεν το συνεχίζω, γιατί ήδη νομιζω πως ακούω κάτι άει σιχτίρ..
Καθένας έχει αναφαίρετο δικαίωμα αυτοδιάθεσης, όπως και καθένας έχει αναφαιρετο δικαίωμα κριτικής και έκφρασης της γνώμης του. Μάρτυς μου ο John Stuart Mill: "... έχουμε επίσης το δικαίωμα να ενεργούμε σύμφωνα με τη δυσμενή γνώμη μας για κάποιον άλλο , όχι για να καταπιέσουμε την ατομικότητά του, αλλά για να εκδηλώσουμε τη δική μας"...
Κορίτσια, οι άντρες μας γουστάρουν( ότε, αν και οσοι μας γουστάρουν) μεταξύ άλλων και για το σκανδαλιστικά απαλό μας δέρμα[ ας είναι καλά τα προϊόντα απολέπισης-ενυδάτωσης!]. Και οι γυναίκες, όταν μας γουσταρουν, για τον ιδιο λογο το κανουν. Ας αφήσουμε λοιπόν τα πιθήκια στο φυσικο τους περιβάλλον, ε; Κρίμα δεν είναι να σ' αγγίζει καποιος αγαπημενος, ή να αυτοαγγίζεσαι και να νομίζεις οτι χαϊδεύεις κανένα θάμνο στην Πεντέλη; Και αν φοβάστε πως με την καθολική αποψίλωση θα θυμιζετε επικίνδυνα, ανδροειδή, μην ανησυχείτε- σε κανά πενθήμερο, η βλάστηση επανέρχεται, ευτυχώς όχι δριμύτερη. Υγιαίνετε.


Αφιερωμενο εξαιρετικά στην Kwlogria.

auburn Kate

( 'Οταν η Αναγέννηση συναντά τις παρειές του παπά Βασίλη, MARCEL DUCHAMP-Mona Lisa with moustache and beard )

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Κι άλλο,
κι άλλο....

exitmusician είπε...

Άψογο. Τρελάθηκα στο γέλιο με τις ατάκες! Έχει παραγίνει αυτό με την τρίχα πάντως. Τώρα που άνοιξε ο καιρός και εμείς τα αγοράκια βλέπουμε στο δρόμο τα κοριτσάκια απορούμε γιατί κυκλοφορούν αξύριστες σαν τον Καραγκούνη. Μήπως η τρίχα είναι το νέο φετίχ των αντρών και δεν το έχω αντιληφθεί;

Προτείνω επίσης τα εξής θέματα προς ανάλυση:

- Γυναίκες με flip-flops που κάνουν πλατσα-πλούτσα στο δρόμο και δείχνουν μαύρες πατούσες.
- Γυναίκες που διαγωνίζονται ποιας τα γυαλιά ηλίου θα καλύψουν μεγαλύτερο μέρος του προσώπου τους.

mistiriO/S είπε...

Αν και απεχθάνομαι τον μετροσεξουαλισμό έχουμε και εμείς κάτι περιπτώσεις...
Βλέπεις τις τρίχες στην πλάτη και αναρωτιέσαι αν είσαι στο Βιετνάμ με τροπική βλάστηση. Και εντάξει αν είσαι ο Γκάλης και είσαι ο θεός του μπάσκετ λες οκ αλλιώς...

markos-the-gnostic είπε...

συμφωνώ και επαυξάνω

μάλλον οι αναφορές τους είναι ο Duchampe και όχι οι προραφαηλίτες, οι οποίο περισσότερο από οποιονδήποτε εξύμνησαν και εκμεταλλεύτηκαν (με τη καλή έννοια) τη γυναικεία όμορφιά...

Φράνσις είπε...

@Darthiir the Abban:: αφου μας τίμησε ο κυριος καμηλιέρης, ησύχασα!Αδικο εχω μωρε; τι διαολο πιά; Τοσο πολλύ τους αρεσει η τροπική βλαστηση;Αν μου τη βιδωσει ασχημα τιποτ' αλλο συο υποσχομαι να επανέλθω με ακομη μεγαλύτερο φτυάρι. χαχαχαχα.

@exitmusician:: που είσαι βρε πετουμενο; Βγήκες;! Τελειωσε το χακι βασανο η ακομη; Σε πιανει εσενα το ευνοικο μετρο περι μειωμενης θητειας ε; Οσο γαι το φετιχ τι να σου πω- μαλλον αναβουν στη σκεψη πως πηδανε τον εθνικο κηπο- ετσι που ειμαστε και κρατος πυρομανών, καταλαβαινεις τι καυτες καταστάσεις λαμβανουν διαστασεις πυρκαγιας μεσα στο κεφαλι τους(το κατω κεφαλι τους!) Φιλια,σου' ρχομαι σε λιγο.Ωραια ιδεα τα θεματα που προτεινεις,αλλα φοβαμαι μηπως το παρακανω, ξερεις τη ρηση με την καμηλα που δε βλεπει τη δικη της καμπουρα αλλα σχολιαζει ασυστολως των αλλων...

@Mistirios:: ναι αλλα βλεπεις ότι και ο μετροσεξουαλισμος με μετρο, σε σώζει απο την αγορα μιας χλοοκοπτικής μηχανης! Που να δεις τι ειχα δει εγω παλια, οταν εκανα το λαθος να συνοδευσω τον πατερα μου σε εναν μαραθώνιο, και ειδα καποιους συναθλητες , με τριχαρες μεχρι το λιμανι ρε συ, και να ιδρωνουν και αν βρωμανε και αν κολλανε οι τριχαρες πανω τους, ΜΠΛΙΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧ. Σου λεω, εφριξα, και μετα απορουν μερικοι μερικοι, γιατι "βολευομαστε" και με το φυλο μας.Ευνοητοι λογοι!

@markos-the-gnostic:: Ακριβως, και οχι μονο.Παιδι μου, μαλλον εχουν τρελαθει τελειως οι ορμονες μας, με τη μολυνση του περιβαλλοντος. Μη σου πω οτι υποψιαζομαι πως, το ειδος μας, εχει προσαρμοστει πλεον στα νεα πολιτισμικα δεδομενα, αλλα με εντελως στερεοτυπικη αντιληψη! Δηλαδη: πλεον αφου οι γυναικες εχουν σχεδον ισοτιμο ρολο σε ολους τους τομεις, τις εξοπλιζει η φυση με ανδρικα "αξεσουάρ", υπονοώντας μαλλον οτι αφου εχουν βγει κι αυτες εδω ακ ιχροναι στην παραγωγη, είναι οι "αντρες" του σπιτιου! Εντελως αντιεπιστημονικο σεναριο ετσι;Δες το σε συνδυασμο με την επικειμενη εξαφανιση του χρωμοσώματος Υ, σε μερικες χιλιαδες χροναι, οπως προβλεπουν πειστημονες, με αποτελεσμα την εξαφανιση του ανδρικου είδους... μουχαχχαχαχαχαχα.

Kwlogria είπε...

ΠΩ πω ρε κοπελιά, εσύ τα μάζευες καιρό!!! Χαχαχαχαχαχα!!! Άσε, πάλι καλά που πλένονται, αν και βάζουν λίγο παραπάνω άρωμα από το κανονικό..!!

Σούπερ το ποστ πάντως, μέχρι που τις λυπήθηκα χαχαχαχαχαχα!!!!

sourgeal είπε...

Ε καλά, σε χάρηκα... Και μη νομίζεις για όλες μας ισχύουν αυτά που είπες... :Ρ

markos-the-gnostic είπε...

άντε εκμεταλλευτείτε τους άντρες όσο υπάρχουν ακόμη

Φράνσις είπε...

@kwlogria:: αμ τι νομιζες γιαγιουλα μου; χαχαχαχα. Χαίρομαι που το ευχαριστηθηκες, και σου λεω οτι δεν το εγραψα με κακη προθεση.Καθολου.Σου'ρχομαι σε λιγο(περιμενω να γραψεις τιποτα φιλλιπικους για την καπνοαπαγορευση.Εκει να δεις τι εχω μαζεψει-σε λιγο καιρο θα εκραγώ!)

@sourgeal:: εννοειται μικρη μου! Δεν εξαιρω τον εαυτο μου απ΄τις ελαφρώς, θελω να πιστευω τριχωτες μέρες.Αλλα γαμω το κερατο μου, προσπαθω οταν τις εντομπιζω, αν τις τιμωρω παραδειγματικα.Αρκετη τρίχα δεν φαγαμε στη μουρη μεχρι τα 14;

@markos-the-gnostic::βρε μην ανησυχεις- δεν προκειται να εξαφανιστειτε σύντομα.Το΄ξερα οτι ειστε μαζοχες ως φυλο. τωρα που λες περι εκμεταλλευσης, βεβαιώθηκα.-:)))))))