Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Συνήθης 'Υποπτος

'Οταν μπήκε εγώ δεν τον είδα. 'Ημουν απασχολημένη με κατι εκκρεμότητες που άφησε ο προηγούμενος. Εσείς τον είδατε; Πως είναι; Βαρύς ή κατηγορίας φτερού; Κουβαλούσε πράγματα ή μήπως ήρθε άνευ αποσκευών; Σας μίλησε;
Οι φήμες λένε ότι έδωσε πάλι τις χιλιοειπωμένες υποσχέσεις που δίνουν όλοι του σιναφιού του: "ναι, ναι, καλός θα είμαι", "θα περάσω γρήγορα, ούτε που θα με καταλάβετε καλέ!", " θα είμαι πολύ διακριτικός", "όχι, δεν ξέχασα τα προγούμενα. Μα ξεχνιούνται τα χρέη(σας);" , "μην ανησυχείτε, όλα εδώ είναι". Κι έδειχνε με ένα χαμόγελο υποσχεσης-απειλής, το τεράστιο σακούλι του.
Κι αν μπήκε, πρέπει να ήταν πολύ ταλαιπωρημένος απ΄το ψοφόκρυο. Δεν ένιωσα τίποτα. 'Ισως με είχαν τυφλώσει τόσα φωτάκια που αναβόσβηναν σαν αφιονισμένα και τα μάτια μου δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν. Κάποιοι που τους εκμυστηρέυτηκα τον πόνο μου, με παρηγόρησαν λέγοντας πως ούτε κι αυτοί τον είδαν. Μάλλον έχει εκπαιδευτεί στους διαρρήκτες, μου είπαν. Μπαίνει κρυφά , πριν προλάβεις ν'αντιληφθείς ο,τιδήποτε κι ενα ωραίο πρωϊνό, ξυπνάς και τον βλέπεις να σου κλείνει το μάτι κοροϊδευτικά μέσα απ΄το ημερολόγιο. Μέσω ενός ανεξήγητου πολλαπλασιασμού εχει εγκατασταθεί σ' όλη την πόλη. Βλέπεις ίχνη του παντού, και σε πιάνει ένας πανικός που δεν ήσουν έτοιμη την κρίσιμη στιγμή να τον τσακώσεις.
Εισβολέας, αυτό είναι. Εισβολέας. Μπαίνει με το έτσι θέλω του καζαμία.
Μετά απ΄αυτές τις συγκλονιστικές μαρτυρίες, αναστέναξα κάπως ανακουφισμένη. Δεν ήμουν μόνη μου λοιπόν. Κι άλλοι δεν αντιλήφθηκαν τίποτα. Κι ας έκαναν πρόβες εντατικές ένα μήνα τώρα. Μη σας πω, χρόνο, το ρόλο τους. Ο χαρούμενος-και -αισιόδοξος -άνθρωπος καλωσορίζει- το 2009. Είναι όμως κάκιστοι υποκριτές. 'Οσο κι αν άνοιγαν τα μάτια τους καλά-καλά μην τυχόν και χάσουν τα εισόδια, αλληθώριζαν. 'Αλλος κοίταζε πάλι τους λογαριασμούς του, άλλος μέσα του, κι αλλος το άδειο του κρεβάτι.
Ο πιό κακός ηθοποιός όμως ήταν εκείνος ο άστεγος παππούς, που του πήραν και δήλωση την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Τον ρώτησαν τί εύχεται για το νέο έτος- "δεν εύχομαι τίποτα πλέον γιατι δεν αντέχω κι αλλη απογοήτευση", τους απάντησε και δεν τον σιχτίρισαν, επειδή οι δημοσιογράφοι αιχμαλωτίζουν τα πλήθη των αναγνωστών αποτελεσματικότερα όταν μεταφέρουν πιστά την σκληρή , ξινή ζωή.
Ρε λέτε οι γιορτές να είναι matrix; 'Οταν κάνω το λάθος να διαβασω εφημερίδες ή να δω τηλεοραση, τις τελευταίες μέρες, αυτό πιστεύω.
Ποιός νέος χρόνος;
Παίδες, το μόνο στήριγμα που έχουμε είναι η αγάπη. ' ντάξει; Η αγάπη, ο έρωτας και η αναφλεξη που προκαλείται απ΄την τριβή δύο παθιασμένων σωμάτων. Αυτό ίσως αλλάζει το χρόνο πραγματικά. Αυτό και το μυαλό που εχουμε μέσα στο ξεροκέφαλό μας.
Τι να σας ευχηθώ δεν ξέρω. Ούτε τι να μου ευχηθώ. Τελευταία ακούω αυτο το γλυκύτατο τραγουδι των Δολοφόνων , νομίζω δίνει τις καλύτερες ευχές.
Το μόνο που μετράει κατα την ταπεινή μου άποψη, είναι αν μπορούμε να αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας. Μαζί με τους ανθρώπους που επιλέγουμε ν' αγαπάμε. Εγώ μόνο έτσι καταλαβαίνω ότι αλλάζει ο χρόνος. Τα υπόλοιπα είναι μαλακίες για δερματόδετες ή χαρτόδετες ατζέντες.

auburn Kate

( να θυμηθώ να βρω εκεινο το στίχο του Blake για τον κόκκο της άμμου, EVELYN de MORGAN- The Hour Glass )

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Γι' αυτό και το πρόβλημα δεν είναι αν θα αλλάξει ο χρόνος, αλλά αν θα αλλάξει η εποχή...

mistiriO/S είπε...

to see a world in a grain of sand
and heaven in a flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour..

markos-the-gnostic είπε...

πράγματι κάθε τέτοια άνάφλεξη σηματοδοτεί μια νέα χρονιά.
πολύ μυστηριακή και αινιγματική η κυρία της κλεψύδρας...

SUN W KNIGHT είπε...

Ένοχη, γυμνή και ωραία... Δέσποινα καβάλα στο λευκό σου άλογο μην ασχολείσαι με τα χρόνια των κοινών θνητών...

Φράνσις είπε...

@Darthiir the Abban:: ohhh yes! Σου αρεσε το ασμα; Το ακουσες δηλαδη;

@Mistirios:: τωρα τι να πω... μ'έστειλες κανονικα.Επειδη δεν ξερω σε ποιο εργο του υπαρχει ο στιχος, εψαχνα το Tomb Raider το πρωτο, αν θυμασαι οπου η θεά-Αντζελίνα βρισκει το στιχο σε ενα βιβλιο του Blake στο οποιο ο μπμπακας της είχε κρυψει τα δεδομενα της επομενης "αποστολής" της.. Σ'ευχαριστω πολύ για την αντιγραφή.

@markos-the-gnostic:: αν ήξερα οτι θα σεστοιχιώσει τοσο θα διαβαζα περισσοτερα απ ΄το λευκωμα που σου ειχα πει αν θυμασαι σχετικά με τις προραφαηλιτικες δεσποσύνες. Σου εχω παντως αλλο εικαστικό riddle: Εχεις υποψη σου μια ταιναι που ειχε βγει πριν 4 χροναι νομιζω, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ρώσου σκηνοθετη, ειχε βαλει το dvd το Βήμα την περασμενη Κυριακη. Λοιπον, αδες τη ,ακι προσεξε τη σκηνη οπου τα δυο παιδα μπαινουν στο δωματιο που κοιματια ο πατερας τους.Αν δεν παθεις σοκ με την εικονα του κοιμισμενου πατερα ,που θυμιζει εντελως εναν πινακα του Μαντενια, αντε σε βοηθάω, εμενα να μη με λενε ξωτικό. Δες το και πες μου είναι ετσι κι αλλιως εξαιρετικη ταινια νομιζω.

@SUN W KNIGHT:: ο καιρος, μ' εριξε στη γη συμβουλευτικε ιππότη -:))) προσαπθω να μην αιχμαλωτιζω το χρονο μου με τα χροναι τους, ελα όμως που καποιοι μου εχουν κινησει δυαντα συναισθηματα και με παρασύρουν σε θυσίες..

markos-the-gnostic είπε...

χμ, θα το δω και θα σου πω...

Unknown είπε...

Μμμμ καλό, καλό ήταν :)

Kwlogria είπε...

Θεός ο παππούς, τι πίκρα Θεέ μου. Καλή χρονιά λέμε και κουνάμε το κεφάλι πάνω κάτω σαν τα μαλακισμένα τα κουκλάκια στα παρμπριζ. Σκατά θεά μου, σκατά.

Φράνσις είπε...

@kwlogria:: ακριβως ετσι.Μεχρι ναβαρεθουμε να το κουναμε και να παμε να στουκαρουμε μαζι με το τουτού που μας μεταφερει στην επομενη κολόνα.(ετσι δε γραφεται το κολόνα;;;; :))))