Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Πίσωωωωωω, κρατάω βατραχοπέδιλα!

Μην ακούσω την ευχή(;) "καλό χειμώνα". Μην διανοηθεί κανείς να πιστέψει πως ξεμπερδέψαμε με το καλοκαίρι και πως μπαίνουμε πλησίστιοι στο φθινόπωρο( η πτώση της θερμοκρασίας τις 2 τελευταίες μέρες.... δεν ξέρω τι είναι! )
Αφήστε τους πρώην αδειούχους, τα σχολεία/φροντιστήρια και τις βιτρίνες να σκούζουν περί του αντιθέτου. Γιατί ναι, έχω δει κιόλας βιτρίνα καταστήματος, υποδημάτων συγκεκριμένα, που ακολουθει την οδό της διχασμένης προσωπικότητας- στη μία πλευρά σε κοιτάζουν παραπονεμένα πέδιλα/σαγιονάρες/σανδάλια, με τις εκπτωτικές τιμές, στην άλλη πλευρά όμως καραδοκούν κάτι καλοθρεμμένα μποτάκια, σουέντ μπαλαρίνες και μπότες ψηλές, μεχρι το γόνατο με τις νέες τιμές, δηλαδή αυτές που δεν επλήγησαν από τη νόσο του ξεπουλήματος. Τουτέστιν, ένα ζευγάρι μπότες στυλ ιππασίας, 200 ευρώπουλα. Και λίγα λέω.
'Εχω επισης ήδη ακούσει ραδιοφωνικά σποτάκια της παρηγοριάς, για τους μη εισελθόντες στον Παράδεισο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προφανώς, η τριτοβάθμια εκπαίδευση αφομοιώνει σταθερά την άποψη περί ελαχίστων σωζόμενων, του Θωμά Ακινάτη. Κατά παράφραση: "ελάχιστοι μπαίνουν στα ΑΕΙ, πολλοι μένουν με το... γραπτό δοκίμιο στο χέρι". Θου Κύριε...
Επίσης, εχουν ήδη επιστρέψει οι τυχεροί των Ιοουλιανών και Αυγουστιάτικων διακοπών, εμ μοναδικό στόχο να πετάνε ξινισμένες ευχές μεταξύ τους: "άντε, καλό χειμώνα να'χουμε", να ψάχνουν με μανία υπαλλήλου της Σήμανσης, την επόμενη αργία ( η οποία παρεμπιπτόντως πέφτει Κυριακή. Φτου! ) και με τη ανομολογητη επιθυμία να ξεκάνουν τους τυχερούς που παίρνουν τώρα τη άδειά τους και τους βγάζουν κοροϊδευτικά τη γλώσσα.
Αυτό ακριβώς κυρίες και κύριοι, αποτελεί τη λυδία λίθο για την εξακρίβωση της αναλήθειας της καταραμένης ευχής: " καλό χειμώνα".
Διότι σκέφτεται ο πρώην αδειούχος- είναι δυνατόν να είναι ο/η συνάδελφος τόοοοσο μαλάκας και να παίρνει άδεια Σεπτέμβριο μήνα που ξεκινάνε τα σχολιοκλαπατσίμπανα;
Ναι, είναι δυνατόν. Πρώτον, επειδή οι εργοδότες- που αν μπορούσαν θα καταργουσαν το διακίωμα στην άδεια- είναι υποχρεωμένοι να δίνουν τις άδειες τουλάχιστον του μισού προσωπικού, από 1 Μαίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Οπότε όσοι λούστηκαν το τσιμέντο Ιουλιο-Αύγουστο, ήγγικεν η ώρα τους για ν' αναγεννηθούν ως άλλοι φοίνικες του αλμυρού νερού.
Δεύτερον, ευτυχώς δεν επιδίδονται όλοι στο θεάρεστο σπορ της αναπαραγωγής του είδους, συνεπώς δεν έχουν απογόνους οι οποίοι αδημονούν να επιδείξουν τα καινούργια σχολικά τους "μάρκας", στους συμμαθητές τους και ΟΥΧΙ να κλειστούν σ'αυτά τα θεσπέσια κτίρια του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. 'Αρα, δεν έχουν πρόβλημα, όταν οι υπόλοιποι επιστρέφουν ήδη αλλόφρονες, αυτοί να ερωτοτροπούν με την ξαπλώστρα.
Το έχω ξαναγράψει, και το ξαναγράφω με κίνδυνο να θεωρηθω γραφική ή επαναλαμβανόμενη, αλλά σκασίλα μου! Το μόνο καλό αυτής της περιόδου είναι η άφιξη των νέων ταινιών ( Θυμίζω, οι Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινάνε στις 17 του μήνα ). Είναι και πολλές οι άτιμες. Τόσες, που σε κάνουν να λες βαριεστημένα: μωρέ ποιος σκοτίστηκε για τις διακοπές; Ας είναι καλά οι κλιματιζόμενες αίθουσες dolby.
'Ασε που τα 9 ευρώπουλα του εισιτηρίου έρχονται πιο φθηνα απ΄τα 119 ευρώ της διανυκτέρευσης σε ελληνικο νησί..
Σσσσσσστ. Αρχίζει!

Υ.Γ.: Οποιος διαβασε το άρθρο της Νατάσας Μπαστέα στην Σαββατιάτικη έκδοση των ΝΕΩΝ, εύχομαι να συγκινήθηκε αρκούντως. Λυπαμαι που δεν μπορώ λόγω δυσκολίας ανεύρεσής του ηλεκτρονικώς να βάλω link. Ελπίζω οτι θα σας αποζημιώσει ο παρακάτω πίνακας.

auburn Kate

( ο πραγματικος πρωταγωνιστής δεν είναι το ξανθό ζαβολάκι, αλλα το νερό πίσω του, sir LAWRENCE ALMA -TADEMA- A Kiss )