Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Λευκή τρομοκρατία

Για να προσέχουμε τί ευχόμαστε. Δύο μερες φτυάριζα χιόνι. Αν το πουλούσα σε κινηματογραφικό στούντιο θα είχα λύσει το βιοποριστικό μου προβλημα.
Για να θυμόμαστε πως η φύση , πλέον, όταν δίνει δεν έχει μέτρο και είναι βέβαιο πως βουλιάζουμε/πνιγόμαστε απ΄την υπερπροσφορά της.
Για να μην έχουμε καμιά αμφιβολία πως οι μονοι που επιβιώνουν σε τέτοιες "πολικές" συνθήκες είναι τα ΜΜΕ. Καλά, που στο διάολο μένουν αυτοί οι εργαζόμενοι και τους βλέπω όλους στη θεση τους; Επειστρατεύουν ελικόπτερα και τους μεταφέρουν στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς; Μήπως τελικά δεν είναι "κοινοί θνητοί" αυτοί, αλλά αρκτικά ούφο;
Για να μην έχουμε καμιά αμφιβολία επίσης, πως στην Ελλάδα του ευέλικτου Εργατικού Δικαίου, και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η φράση: " κοπάνα απ΄τη δουλειά επειδή το χιόνι εφτασε μισό μέτρο", κάμπτεται απ΄τη σιδερένια θέληση του εργοδότη. Παράδειγμα από πρόσωπο του στενού οικογενειακου μου κυκλου: ιδιοκτήτης του εμπορικού καταστήματος στο οποιο εργαζεται, ρωτήθηκε από τον υπεύθυνο προσωπικού, τι θα γίνει με τους υπαλλήλους που τυχον δεν μπορέσουν να ερθουν στη δουλειά λόγω της χιονοθύελλας.Η απάντηση του εργοδότη; "΄Οποιος δεν έρθει, να μην τολμήσει να ξαναπατήσει"... "γαύγισε".
Αντίδραση απ΄τους θιγόμενους, και προσωρινή υποχώρηση του κυρίου. Ο οποίος όμως επανέρχεται με νεο ατρανταχτο επιχείρημα, αφου τελικά δεν λειτούργησε το κατάστημα- "αφού δεν ανοίξαμε χτες(εννοει τη Δευτέρα), θεωρώ ότι πήρατε το ρεπό σας, οπότε δεν εχει ρεπό αυτή τη βδομάδα"... Αφεντικός είμαι και ερμηνευω την ανώτερη βία ως εσκεμμενη κοπάνα, γράφοντας το Εργατικο Δικαιο στ' αρχίδια μου.
'Επρεπε να βγάλει ανακοίνωση η ΓΣΣΕ όπως πληροφορήθηκα, για να διαβεβαιώσει τους ενδιαφερόμενους ότι τα ημερομίσθια θα πληρωθούν κανονικά.
Δεν μας πτοούν εμας κυριες και κύριοι, χιονοθύελλες, σπασμενοι αγωγοί της ΕΥΔΑΠ, και παγωμένοι πυλώνες της ΔΕΗ. Ούτε διακοπές κυκλοφορίας. Οσοι δεν εχετε στερηθεί την όρασή σας θα διαπιστώσατε τον απίστευτο όγκο χιονιού. Προτείνω να στοιβαξουμε οσο μπορουμε σε κουβαδες και να τους πάμε πεσκεσι στα γραφεία των εργοδοτικών οργανώσεων, για να μην διαπράξουμε ποινικό αδίκημα πετώντας τους στα κεφάλια τους.
Κυριοι Max Weber και Scroudge, μπορείτε να αναπαύεστε ήσυχοι στους τάφους σας. Η προτεσταντική Ηθική σφιχταγκαλιασμένη με το Κεφάλαιο, ανοίγει δρόμο μεσα στο πυκνό χιόνι. Ας προσέξουν μόνο τις κακοτεχνίες και τις αφύλαχτες τάφρους που κρύβονται από κάτω...
Ξεφτίλα με ωράριο- λάστιχο, πασπαλισμένη με "πούδρα" παραγωγής μας. Τύφλα να' χει το Κουρσεβέλ.


auburn Kate
[ 2 μερες πριν, είμασταν κάπως έτσι, PIETER BRUEGEL the elder- The Hunters in the snow(January) ]