Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Ντάμα Σπαθί

Αυτό το ποστ είναι αρκετά πρόωρο. Κανονικά θα 'πρεπε να το ανεβάσω ως λάβαρο της επανάστασης , στις 8 Μαρτίου... Όταν δείτε τους συνοδευτικούς πίνακες θ' αντιληφθείτε το γιατί. Αλλά όπως όλα τα πρόωρα βρέφη, έτσι κι αυτό ήρθε όποτε γούσταρε, και κανέναν δε ρώτησε.
Μία ταινία, μία φαρμακερή ταινία, μιά κουβέντα μ΄εναν φίλο, μια είδηση που έμαθα εντελώς out of the blue, ολα αυτά μου δημιούργησαν ένα ανεξήγητο επεισόδιο θλίψης, πολύ... υγρό. Πλημμυρίσαμε.
Για να μην πολυλογώ, τί έχει για σας μεγαλύτερη βαρύτητα; Ο στόχος και η επίτευξή του ή το τίμημα που απαιτείται; Το συνειδησιακό κυρίως.
Συγχωρήστε μου την κοινοτοπία του ερωτήματος, φοβάμαι πως δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ ό,τι έκανε η απαθανατισμένη κυρία. Ακόμη κι αν η πράξη μου ήταν ηθικά δικαιολογημένη ή επιβεβλημένη, όπως η δική της. Αλλά δεν έχω ακόμη καταλήξει αν αυτο αποτελεί αιτία επαίνου ή ψόγου..
'Ισως είναι ένδειξη ανωριμοτητας ή ασύγγνωστης ευαισθησίας, να σκέφτεσαι ας πούμε, ότι αν συνεργαστεις με κάποιο πολύ αγαπημένο σου πρόσωπο, θα μπει ανάμεσά σας αυτο το ζιζάνιο που λέγεται δουλειά, κι η αγάπη θα πέσει ξερή.Και τρέμεις αυτο το ενδεχόμενο.
Προτείνω να κοιτάξετε πολύ, πολύ καλά το παρακάτω "τρίπτυχο". Κι εύχομαι να βρείτε απαντήσεις για όλες τις περιπτώσεις που το πράττειν είναι δύσκολο για σας. Εγώ δεν βρίσκω.


auburn Kate


( η προγενέστερη, χρονολογικά, σφαγή CARAVAGGIO- Judith beheading Holofernes, και τα μεταγενέστερα είδωλά της, ARTEMISIA GENTILESCHI- Judith Slaying Holofernes , CRISTOFANO ALLORI- Judith with the head of Holofernes )