Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Μη προστατευτέο είδος

Τσιμεντοτζίτζικας ( επιστημον.ονομασία τέττιξ του άστεος ): Δίποδο ,σπονδυλωτό της συνομοταξίας των τεττιγιδών/θορυβοποιών, της τάξης των φωνακλάδων.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ο τζίτζικας αυτός απαντάται κυρίως στην Αττική γη. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρείται εξάπλωσή του και εκτός του Νομού- μάλιστα υπάρχει εμπλουτισμός του με εισαγόμενα είδη της αυτής ομοταξίας. Χαρακτηρίζεται από ανθεκτικότητα και επιμονή στη διατήρηση των συνηθειών του ανεξαρτήτως εναλλαγής περιβάλλοντος χώρου και εποχών(κοινώς, ο μαλάκας, μαλάκας είναι στην Αθήνα, μαλάκας παραμένει και στην, λόγου χάρη, Σκόπελο. Απλώς, μεταφέρει τις φωνές του σε άλλο περιβάλλον για να πάρουν αέρα).
Εχει παθολογική προσκόλληση με την τηλεόραση ( αρέσκεται να την τοποθετεί στη βεράντα απαραιτήτως στη διαπασών, ώστε οι γείτονες να γίνουν με το ζόρι κοινωνοί όλης της σαβούρας που προσφέρουν με συνέπεια τα διαφημιστικοκανάλια στους θεατές τους, καθ' όλη τη διαρκεια του έτους. Παράγει έναν μονότονο και εκνευριστικότατο ήχο, που παύει μονο στα διαλείμματα του τηλεοπτικού προγράμματος, ή όταν το δίποδο επισκέπτεται την τουαλέτα, αφού έχει φάει και πιεί το καταπέτασμα.
Επίσης αρέσκεται στην προσομοίωση της ψησταριάς μπαλκονάτης,( ψήνει ψαράκια/παϊδάκια/ κολοκυθάκια, ΠΑΝΤΑ όταν παίρνει ο διαολος τον κόσμο απ΄τον αερα, ώστε ο άτυχος γείτονάς του, να φάει στη μάπα όλη την τσίκνα.
Στην ελληνική επικράτεια ο τσιμεντοτζίτζικας επιδίδεται επίσης στην ακρόαση τσιφτετελο-ποπ, βλαχομπαροκ-ποπ και ποπ σκέτης ( φέτος παρατήρηθηκε, η επίμονη ακρόαση χοροπηδηχτού σύστριγγλου από παλαιά Σουηδική τετραμελή μπάντα, με φράτζες... Ο τσιμεντοτζίτζικας επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο στη ηχητική επένδυση ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου, ιδιαίτερα κατά το θέρος, με αποκορύφωμα τον καυτό μήνα Αύγουστο).
Δεν πρέπει τέλος να παραλείψουμε την αναφορά μας στην αγάπη του τσιμεντοτζίτζικα και στο επιτραπέζιο παιχνίδι ονόματι τάβλι (μερικά είδη τσιμεντοτζίτζικα, λόγω προχωρημένης ή βαρεμένης ηλικίας, αδυνατούν να παίξουν με συγκεκριμένο τμήμα του σώματός τους, γιαυ΄το εκτονώνονται χτυπώντας ανελέητα τα πούλια πάνω στην ξύλινη επιφανεια.
Συνήθως το χτύπημα διαρκεί απ΄τις 9 το πρωί, μέχρι το μεσημέρι, που το δίποδο τζιτζίκι ξεραίνεται στον ύπνο).
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ο τσιμεντοζίτζικας, είναι θηλαστικό και ζωοτόκο. Γεννάει κατά μέσο όρο 2 μικρά τα οποία φροντίζει να πλάσει κατ' εικόνα κι ομοίωσή του στη βαβούρα, τις φωνές και τη λεβεντομαλακία. Ο κύκλος ζωής του τσιμεντοτζίτζικα μπορεί να φτάσει και τα 90 χρόνια!( να, το κνώδαλο με τη διάστικτη καράφλα δίπλα σας, είναι χαρακτηριστικό δείγμα- είναι γνωστό με το όνομα τέττιξ ο χονδρόπετσος).

Είναι ο τσιμεντοτζίτζικας είδος υπό εξαφάνιση; Δυστυχώς σε καμία περίπτωση! Αυτός και οι κατσαρίδες θα είναι οι μόνοι επιζώντες απο μία ολική καταστροφή του οικοσυστήματος.
Μέχρι να έρθει όμως εκείνη η ώρα, για τις κατσαρίδες ύπάρχουν τα δραστικά κατσαριδοκτόνα. Για τον τσιμεντοτζίτζικα υπάρχουν τ' αστυνομικά τμήματα, τα δικαστήρια και η αποστολή του με υπερταχεία στον Αγύριστο...

auburn Kate

(μακάριοι οι ευρόντες τόπους αραιοκατοικημένους.., JACOB JORDAENS- The Bean King )

13 σχόλια:

Unknown είπε...

Χαμηλώστε τα τζιτζίκια...

mistiriO/S είπε...

Ο τσιμεντοτζίτζηκας πολεμιέται μόνο με τα ίδια του τα όπλα (σου μιλώ εκ πείρας).

Πχ. παίζει δίπλα τα μαλακοτράγουδα της παραλιακής, αμολάς στο μπαλκόνι τα Roister που έχεις ειδικά για την περίπτωση, βάζεις Slayer το Reign In Blood τέρμα με τα κρουστά του Lombardo και τις κραυγές του Araya να δημιουργούν ατμόσφαιρα κόλασης.

Τηλεόραση με την ελαφρότητα του STAR; Κόπα Λιμπερταδόρες στις 3 το πρωϊ με μπύρες και ρεψίματα και φυσικά να ακούγεται τέρμα ο βραζιλιάνος εκφωνητής: γγγγγγγκκκκκκοοοοοόόόόόόλλλλλλλλλ (για κανά λεπτό).

Έχω και πολλά άλλα στη φαρέτρα του ψυχολογικού πολέμου.

Φυσικά η καλύτερη λύση είναι να πας σε καλύτερη περιοχή. Διόρθωση: σε καλύτερη χώρα.

Φράνσις είπε...

@darthiir the abban:: χαχαχαχαχα, κι ελεγα ο καμηλοκαβαλαρης δε θα μας επισκεφτει; Σου εχω info για τις (γ)καμήλες: καποιος μεγαλος και τρανος βεζύρης τον δέκατο αιώνα, επειδη δεν μπορουσε να αποχωριστει οταν ταξίδευε τους 117.000 τόμους του, τους φορτωνε σε 400 καμήλες οι οποίες είχαν εκπαιδευτςι να βάδίζουν με αλφαβητική σειρά!!! Δε θελω να σκεφτομαι τι εκανε οταν του ψόφαγε καποια καμήλα... Τα σεβη μου.

@mistirios:: ναι αλλα οταν είσαι ξωτικό με αρχές(όπως θέλω να πσιτευω πως είμαι εγώ) δεν αναπαράγεις τη μαλακία που λούζεσαι ετσι δεν είναι;; Ακομη κι αν εχει ποιοτικό μανδύα πανω της. Ακουω street spirit-RADIOHEAD τώρα, δ-υ-ν-α-τ-α.

Φράνσις είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
exitmusician είπε...

Συμφωνώ με τον Μυστήριο: οφθαλμός αντί οφθαλμού. Εκτός από ένα μικρό: δεν πάμε εμείς σε καλύτερη περιοχή, αλλά εξωθούμε τον τσιμεντοτζίτζικα να φύγει. Hasta la victoria siempre!

A, I'm alive and back! xxx

mistiriO/S είπε...

Αγαπητή

Φυσικά και είσαι ξωτικό αλλά τα ξωτικά δεν ανήκουν στη Μέση-Γη. Γεννήθηκαν σε αυτή αλλά ο προορισμός τους είναι με τους Θεούς. Γι' αυτό πάρε το πλοίο για το Βάλινορ και δώσε χαιρετισμούς σε Φρόντο, Μπίλμπο, Μίθραντιρ, Γκαλάντριελ και λοιπούς.

Εμείς οι υπόλοιποι θνητοί θα μαχόμαστε ενάντια στο μονοπάτι της καταστροφής που καταλήγει στο Κενό...
(Διαβάζω για ν-οστή φορά Tolkien...)

Unknown είπε...

ωραίος τύπος ακούγεται

Φράνσις είπε...

@exitmusician:: επιτέλους αναστήθηκε ο Λάζαρος-πτηνό!!!! I'm so glad you are alive and back. Οσο για το δίκαιο της ανταπόδωσης θα σου θυμίσω τον κύριο Γκαντι: "η ρήση οφθαλμός αντί οφθαλμού, θα μας αφήσει όλους τυφλούς"... Φιλιά βρε. η γατούνα υγιαίνει;

@mistirios:: βλεπω ότι η ν-οστή ανάγνωση του Τόλκιν αποφέρει καρπούς και στασχόλια σου:)))) Σ' ευχαριστώ για την υπενθύμιση της προς Θεούς κατεύθυνσης αλλα μου φαινεται πως τώρα τελευταία θυμαμαι την ανίερη συμμαχάι των ξωτικών με τον Σάουρον.. (αν θυμμαι καλα και δεν τα εχω κανει κουλουβαχατα, τέκνα αυτης της συμμαχίας ήταν καποια αποτρόπαια όντα. Οι Ορκς. Ετσι δεν είναι; Θα πληγωθεις αν σου πω οτι μισω την τριλογία στο βιβλίο, αλλα την λατρευω στην κινηματογραφικη της μεταφορά; Το'χω δει 20 φορές.

@narita:: ποιος παιδι μου ακουγεται ωραιος τύπος;;; ο τσιμεντοτζίτζικας; Αμαν! Που να δεις το γραίδιο που με πρηζει καθε μερα και μου'ρχεται να του ανοιξω το κεφαλι. Καλωσήρθατε κυριε!

mistiriO/S είπε...

Αγαπητή

Έχω κολλητό που ούτε από τις ταινίες πήρε μυρωδιά... κάποια πράγματα δεν είναι για όλους.

Οι Όρκ δημιουργήθηκαν από τον Μόργκοθ (χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του Δακτυλιδιού) από ξωτικά ως μία παραποίηση τους. Σου προτείνω να διαβάσεις το Σιλμαρίλιον που είναι το σπουδαιότερο (και ατελείωτο) δημιούργημα του Tolkien και είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο παραπάνω από τον Άρχοντα. Είναι η κοσμογονία κατά τον συγγραφέα, ο πόλεμος των Σιλμαριλ και πολλές άλλες όμορφες ιστορίες που θα κάνουν την καρδιά σου βούτηρο (ειδικά του Μπέρεν & Λούθιεν). Οπλίσου με υπομονή και επιμονή (γίνεται παρέλαση γενεών) και απόλαυσε..

Όσο για τις ταινίες έχω κάνει (και κάνω) κόπιες από τα original (και φυσικά extended versions) για να μην λιώσουν από το παίξιμο...

markos-the-gnostic είπε...

σιγά μην κάνει τίποτα η αστυνομία...

Φράνσις είπε...

@mistirios:: σ'ευχαριστώ για την πρόταση! Το εχω δει το βιβλιο αλλα μεχρι στιγμης δεν μου εχει κανει επαρκες κλικ για αν το διαβάσω.Διαβαζω αλλο τώρα.

@markos-the-gnostic:: βεβαιως ΚΑΙ δεν θα κανει! Αλλωστε τελευταια, δεν ξερω λογω ανωθεν εντολών, ή αυτοβουλως, παιζει πολυ η ατάκα,αν δεν προκειται για ανθρωποκτονία, "κι εμεις τι θέλετε να κανουμε;"(!!!!!!!!) Αυτοτδικεις μετα με μία μηνυση στο καπακι σε βαρος τους για παραβαση καθήκοντος ή δεν αυτοδικεις γαμώ τα τμήματά μου;

sourgeal είπε...

Εγώ πέτυχα και άλλο είδος τσιμεντοτζίτζικα.. εκτός από μπάρμπεκιου με αέρα έκανε και μπάρμπεκιου κάτω από τη βροχή.. μάλλον για περιορισμένης ευθύνης τζίτζικα μιλάμε...

Φράνσις είπε...

@surgeal:: βρε συ, αυτος φαίνεται ήξερε οτι είναι ΄ψήστης γιακλαματακαι σκεφτηκε να εχει το σύστημα πυροσβεσης δίπλα του, ή μαλλον απο πανω του για παν ενδεχόμενο!!