Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Η ωραία "ξεσκέπαστη"

Μαλλον το μυαλο μου βρίσκεται ήδη σε διακοπές, οπότε το μόνο που μπορώ επι του παρόντος να γράψω είναι να δείτε τον παρακάτω πίνακα, της ερωμένης κάποιου εκ των Μεδίκων, γνωστή Φλωρεντινή καλλονή της εποχής και μαλλον σώφρων αν κρινουμε απ΄το φίδι που "κοσμεί" τον λευκό λαιμό της, και κατά μία ερμηνεία συμβολίζει την φρόνηση.Αλλα και την αναγέννηση.Είναι "ουροβόρος" όφις.
Νομίζω πως η ομορφιά της κυρίας θα σας αποζημιώσει για τον κόπο σας να μ'επισκεφτείτε.Οταν κοιτουσα αυτον τον πίνακα ,ακουγα το τραγουδι των Foo Fighters-Let it die ,ακούστε το και φανταστείτε τη να πεθαίνει, όπως και εκανε τελικά, σε μικρή ηλικία...

auburn kate

( είναι του Ιανού(Ianuensis) κι οχι μονο του Τζουλιάνο...,PIERO di COSIMO-Portrait of Simonetta Vespucci ).

7 σχόλια:

markos-the-gnostic είπε...

μα βέβαια ο Pero di Cosimo είναι ένας απίστευτος περίεργος μυστικιστής. Ουροβόρος όφις, το κακό που παίρνει αλλά και δίνει τη ζωή, η γυναίκα, η γυμνή γυναίκα, η δυνατότξτα για σεξ που προλαβαίνει ο θάνατος....

Φράνσις είπε...

@markos-the-gnostic:: έκανα και ενα λαθος στο ονομα του εραστή της.θα το διορθώσω αμεσως, όπως ειπα το μυαλο μου εχει ήδη κατεβασει ρολά.Οσο για το σεξ που το προλαβαίνει ο θανατος, οι Γαλλοι δε λένε τον οργασμό "μικρό θάνατο"; Σ'αρεσε το τραγουδάκι;

markos-the-gnostic είπε...

πολύ

(δες το όνειρο στο blog μου και στείλε μου αν έχεις καταγράψει κάποιο δικό σου)

markos-the-gnostic είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Albus Genius είπε...

΄Ενας μεγάλος καλλιτέχνης που έτρωγε μόνο αυγά βρασμένα,που δεν άφηνε να κλαδεύουν τα δένδρα του κήπου του, ζωγράφισε μια καλλονή της εποχής που πέθανε νέα και την έκανε αθάνατη και σύμβολο.Ε! πολύ πικρή υπενθύμιση για καλοκαίρι για το τι δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς.

Φράνσις είπε...

@markos-the-gnostic:: αθ προσπαθησω marko. Επι του παροντος ονειρευομαι ακομη τις εργαρς που ειδα χτες.Juno και Candy.Απ΄το δευτερο θα δεις σε λιγες ώρες τι εμπνεύστηκα.. χαίρε.

@albus genius:: καλωσήρθες! Δεν ξέρω το φύλο που κρύβεται πίσω απ΄την "λευκή ιδιοφυία"(;) μετεφρασα σωστά; Αλλα αυτό δεν το ήξερα, σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον info.Δηλαδη ο καντ που τρελαινοταν για φακες(!!!!) ποια γυναικα, που πολυ αμφιβάλλω , ίσως μνημόνευσε και απαθανάτισε σε καποια μη φιλοσοφικά γραπτά του; Αν υπαρχουν τέτοια δηλαδή!

Albus Genius είπε...

Οxi , λευκός δαίμονας αρσενικού γένους ,είναι. Θάταν γελοίο να λέω τον εαυτό μου ιδιοφυία. Τό έχω εξηγήσει στα σχόλια στη σελίδα μου,από την αρχή.Καλός ο Κάντ δεν ξέρω αν είχε το θάρρος να αποθανατίσει καμιά,ενώ τα αυγά έκαναν το θαύμα τους.