Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Πρώτος γύρος...

Φαίνεται πως ανακτήσαμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση ε; Η κυρία ελληνική κυβέρνηση, όρθωσε το ανάστημά της και ξεστόμισε ένα ξερό όχι, ασκησε το δικαίωμα της αρνησικυρίας(aka veto) και τσάντισε τόσο πολύ τους Σκοπιανούς που μάζεψαν τα κουβαδάκια τους και επέστρεψαν μουτρωμένοι στο σπιτάκι τους.
Δεν ξέρω αν αυτό ειναι τελικά για καλό, επειδή οπως ίσως γνωρίζετε το θεμα δεν έκλεισε, θα ξανασυζητηθεί κατά το φθινοπωρο( δηλαδή μετά τους καύσωνες, μετά τα "μπάνια του λαού", μετά την Αυγουστιάτικη ραστώνη). Εύχομαι ,πραγματικά, τότε να μην έχουμε τίποτα στιχομυθίες του τύπου: " εντάξει, κάνατε τό ανοιξιάτικο κομμάτι σας, δεχτείτε τώρα την ένταξη της FYROM χωρίς πολλά πολλά, για να μην έχουμε άλλα..." Εννοειται βεβαίως πως σε καμία περίπτωση δεν θα διατυπωθεί έτσι. Ο πολιτισμός μας έχει νομίζω ένα αξιοθαύμαστο και εξέχον χαρακτηριστικό: σε σφάζει με το γάντι, σε απομονώνει χωρίς να το αντιληφθείς, σε στιγματίζει με κομψά διατυπωμένες ύβρεις, και εκτοξεύει ρατσισμό, και άλλα ομοιοκατάληκτα, με σνομπ και clean ύφος... έτσι;
Κατι μου βρωμαει σ'αυτή την ιστορία ρε παιδιά, και μακάρι ν'αποδειχτώ καχύποπτη απλώς.
Εν πάσει περιπτώσει, η παρακάτω τραγουδάρα, αφιερωμένη εξαιρετικά στους πολιτικούς μας. Επειδή όταν ο κόσμος είναι η κολαση, το εγώ μας είναι ο μόνος προσιτός παράδεισος.
self-esteem των OFFSPRING

auburn Kate

(μία διαχρονική "αξία"-ο αυλικός, RAPHAEL- Portrait of Baltassare Castiglione )

13 σχόλια:

rvagos είπε...

Αφού είσαι τόσο κοντά στο σωστό το αρνείσαι .Η πολιτική τοποθέτηση πρέπει να είναι καθαρή και σαφής .
Έχεις το λόγο έχεις την πένα , τι μασάς τα λόγια σου ?

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Είναι πολύ περίεργα όλα αυτά. Οι εξελίξεις εμένα καθόλου δε με καθησυχάζουν. Υπάρχει έντονο παρασκήνιο τόσο βαθιά ριζωμένο που δεν ξέρω αν ο στίχος: "φοβάμαι όλ' αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα" είναι αρκετός.

diva είπε...

Καλημέρα Miss auburn..

Θα συμφωνήσω μαζί σας με την αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά..

Φράνσις είπε...

@rvagos: είμαι;Ξερεις τι είχε πει καθηγητής του Διεθνους Δικαίου στο σχετικό μεταπτυχιακό προγραμμα της Νομικής; Διεθνες Δικαιο είναι το Δίκαιο των Η.Π.Α... τα σχόλια δικά σου.

@γιώργος χρηστινίδης: ακριβώς φίλτατε. Και ναδεις που κατι εχουν στημενο στη γωνία τ'Αμερικανάκια και οι λοιποί "φίλοι και σύμμαχοι" μας για επιδορπιο.Πάντως χτες διαβασα στην Καθημερινή πως ο Κωστάκης επιθυμει μία ονομασία "Νέα Μακεδονία" erga omnes. Εγώ γαιτι είχα την εντυπωση πως είχαν αποκλείσει οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία; Η' εχω μπερδέψει τις κυβερνήσεις;

@diva: ωωωω, καλημερα σας κυρία μου.Μου φαίνεται πως πάει ή δεν πάει κατι καλά, εμεις ο κυρίαρχος λαός που εχει εναποθεσει την άσκηση της εξουσίας στους αντιπροσώπους, θα υπσοτει τις συνέπειες αυτης της αντιπροσώπευσης. Ξερεις τώρα, όπως ακριβως ο ειπε ο γκαντέμης, ε συγγνωμη, Ο Μητσοτακης: μετά απο 10 χρόναι ποιος θα θυμαται το Σκοπιανό...(και τι είχε αποφασίσει το Συμβούλιο Αρχηγών)...

Roadartist είπε...

Εχεις δικιο..
Και οντως μετά τα "μπάνια του λαού", όλα γίνονται.. :(

rvagos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
rvagos είπε...

Το Αγγλοσαξονικό Δίκαιο θα έλεγα εγώ-
με απεριόριστο σεβασμό στο καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου-που στηρίζεται στον Μακιαβελιστή Άγγλο φιλόσοφο, Τόμας Χομπς (Tomas Hobbes), ο οποίος με το τέχνασμα του Λεβιάθαν (Leviathan),ανέπτυξε την θεωρία περί κράτους ,η οποία έχει υιοθετηθεί από Αγγλία και από ΗΠΑ εκ των ύστερων.

weirdo είπε...

..είμαι περίεργη για τα επίπεδα του self-esteem μας κατά τον τελευταίο γύρο..

Φράνσις είπε...

@roadartist: μου φαινεται πως πρεπει να ξεκινησουμε απο τωρα τις βουτιες παντως.Ακουσες τα περι μίνι καύσωνα; Μαλλον εχει και κουτιά με μινι παγωτά δώρο! καλημερα κυρία των καλών τεχνών.

@rvagos: βεβαίως.Αν και μετά τον Λεβιαθαν επειδη δαγκωνε πολυ ασχημα ο ατιμος, οπως γνωρίζεις ακολούθησαν αλλοι στοχαστες.Αυτο δε σημαινει βέβαια πως δεν υπαρχουν θιασώτες του και σήμερα... το φίμωτρο γρήγορα.

@weirdo:μαγισσούλα μου, μαλλον θα σταθουμε στο ύψος της εθνικης μας ανυποληψίας με την απαραίτητη εσανς ξενομανίας και δουλοπρέπειας, νομίζω.Μάκια.

Ανώνυμος είπε...

I wish I found apomakria.blogspot.com before ! Your site is very informative, thanks.

Ανώνυμος είπε...

I couldn t agree more! well done!

Ανώνυμος είπε...

When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!
I don't generally reply to content but I will in this case. Seriously a big thumbs up for this

Ανώνυμος είπε...

now in my rss reader)))

single mother grants