Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Μη αυτόνομη θέρμανση

Τη λαϊκή ρήση περί καιρού που ευνοεί τους δύο και, αναλόγως τη σεξουαλική αποχαλινωση του ομιλούντος, γίνονται τρείς, δεκατρείς ή είκοσι, την ξέρετε.Το ότι πλάκωσε χειμώνας ξαφνικά, επίσης το ξέρετε. Και λέω "ξαφνικά", επειδή όσο προετοιμασμένοι, ενδυματολογικο-ψυχολογικώς κι αν είμαστε, για τον ψόφο, καμία προπόνηση δεν μας προφυλάσσει τελικά απ΄το συναίσθημα που αποκομίζουμε μόλις συγκρουστούμε με την παγωμένη πραγματικότητα.
Τον Iggy Pop επισης τον ξερετε. Τι διάολο- δεν διαβαζουν, υποθέτω, και 5χρονα τις αηδίες που γράφω. Νομίζω πως ο χαρακτηρισμός γερόλυκος του ταιριάζει, σαν εκεινα τα στενά παντελόνια που φοράει.
Οπότε, επειδή οι χαμηλές θερμοκρασίες ωθούν στις επαφές με έμψυχα ή χνουδωτά άψυχα(βλ. κουβερτούλες), κι επειδή όλοι γνωρίζουμε πως δια της τριβής των σωμάτων παράγεται θερμοτητα, και πως η παραγόμενη μ'αυτον τον τρόπο θερμότητα είναι δωρεάν, απο χρηματική άποψη τουλαχιστον, λαβετε μία "φέτα" απ΄το μουσικό καλοριφέρ μου, απ΄τον κύριο που του άρεσε να κυλιέται πάνω σε σπασμένα γυαλιά, αν δεν κανω λάθος. Κατι ήξερε και ξέρει, είμαι σίγουρη, περί ομοιοπαθητικής αντιμετώπισης των διαπροσωπικών υαλοπινάκων.
Cry for Love, για ν΄ανέβει η θερμοκρασία. Κι αν πνιγήκατε με τη σκονη του παρελθόντος, τι να κάνω; Don't know any better , όπως άδουν και οι PURE ESSENCE.

auburn Kate

( τι λέτε; θα λιώσει;EDMUND DULAC- The Ice Maiden )