Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Κάθοδος

Η απόπειρα αυτοδιαγνωσης μου έδειξε πως μάλλον έχω πάθει μία ξεγυρισμένη εμπλοκή, σαν αυτή που επεφύλασσε το πενακι του Αρκά στο φιλήδονο γουρούνι, τον φίλο του Κόκκορα στο ομώνυμο κόμικ. Εκείνος λιποθύμησε αφου ξεστόμισε "κάτι πολύ έξυπνο" , κατά την εκτίμηση του περίγυρου, ώστε οι λαμπτήρες στον εγκέφαλό του να μην αντέξουν τόσο "φως", και ορίστε το βραχυκύκλωμα.

Παρεμπιπτόντως, γνωρίζετε ότι τα γουρουνια είναι εκ φύσεως αδύνατον, να στρέψουν το κεφαλι τους ψηλά; Καθότι δεν έχουν λαιμό!

Υποψιάζομαι πως ο δικός μου εγκέφαλος απλώς ξεχείλωσε απ΄τις πολλές "κυήσεις" και αποφάσισε να εφαρμοσει αγραναπαυση. Σκατά, δεν μπορώ να γράψω και στενοχωριέμαι. Κυριολεκτικά. Δεν με χωράει ο τόπος. Ο Eco, στο Επιμύθιο στο 'Ονομα του Ρόδου αναφέρει τη ρήση: "creation is 90% perspiration and 10% inspiration ". Συμφωνω κατ'αρχήν. 'Ομως πιστεύω ακράδαντα πως αν αυτό το 10% δεν αποφασίσει να εμφανιστεί, το υπόλοιπο 90% δεν πρόκειται να μοιάσει ποτέ σε υπερταχεία.
Επιθυμώ να κοιμηθώ. Να βυθιστώ με την βεβαιότητα πως η πραγματικότητα δεν θ'αλλάξει άρδην ερήμην των ματιών μου. Συγχωρήστε με που η γλωσσική μου επάρκεια υπολείπεται της επιθυμίας μου να μιλήσω.
Πρόσφατα έμαθα πως θεωρούμαι...πειρασμός. Γιαυτο ίσως πρέπει να είμαι πιο φειδωλή στα λόγια προφορικά ή γραπτά, μήπως και γίνω η αιτία απώλειας της ψυχής μερικών , μερικών.
Αλλα επειδή δεν γουστάρω τους ανακριβείς χαρακτηρισμούς για μενα, ιδού ένας πειρασμος αυθεντικος.
Αν είναι τραγικό να μη σε θέλουν λογω απέχθειας, το να μη σε θελουν λογω αρέσκειας, τι στο διάολο είναι;



για τον Σπυρούλη, που ξερει να θετει ερωτήματα


auburn kate
( σε μία μίξη αιώνων και τεχνών, η κυρια αυτή(JOHN W. WATERHOUSE- Boreas) θ'απολάμβανε τον βοριά με υπόκρουση το Everything will flow των LONDON SUEDE)