Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Υπηρεσία Πραγματοποίησης Ευχών

Απόψε η κυρία φτιαγμένη απο οπαλίνα, θα μας κανει την τιμή να φανερώσει ολοκληρο το πρόσωπό της. Οσοι δυστυχισμένοι, με τόνους απωθημένων στους ώμους και σαρκοβόρες επιθυμίες στις τσέπες, εχετε μια ευκαιρία να διατυπώσετε τα αιτήματά σας και η κυρία θα ανταποκριθεί. Με τον τρόπο που ανταποκρίνεται αιώνες τώρα, καμια αντίδραση, κανένα νεύμα συμφωνίας ή επιφώνημα κατανόησης. Θα μας "κοιτάζει" απο απόσταση ασφαλείας, ανοιχτή στην παρατήρηση, όπως πάντα, στις ερμηνείες της στάσης της, όπως πάντα, μεγαλοπρεπής και τσιγκουνα οπως πάντα.
Δεν κατεχω πολλά απο αστρονομία. Σχεδόν τίποτα. Γνωρίζω μόνο οτι η γεωγραφία της Σελήνης μοιάζει με τη δική μας. Για να μην πέσω στο λάκο των κοινοτοπιών, θα κλείσω με τους στίχους του πιο κατάλληλου, πιστεύω, τραγουδιού για τη περίσταση, του The killing moon των ECHO AND THE BUNNYMEN.
Οσο για μένα, κοιτάζω το πρόσωπό μου απ΄το πρωί στον καθρέφτη, προσπαθώ να προλάβω τις αλλαγες που νιώθω πως συντελούνται στη φάτσα μου λόγω της επίδρασης της κυρίας. το δέρμα μου εχει σκασει σε σημεια που δεν μπορώ να το φτάσω, κουβαλάω κρατήρες στην πλάτη μου, ποτάμια βρεχουν τα πόδια μου και η συνείδησή μου έχει ιλλιγους, γιατι΄ έσκυψε πάνω από μία χαράδρα πριν λίγο. Νιώθω πως η κυρία βαρέθηκε τις εκκλήσεις μου τόσα χρόνια κι αποφάσισε να μου κλείσει το στομα μια και καλή. Μου εδειξε φωτογραφίες της, "βλέπεις κανένα ραβδί ;" " κανένα χέρι να σου δώσω ό,τι μου ζητάς;" "Εσύ θα γίνεις εγώ" μου είπε. "Αφού φαγώνεσαι με την αυτάρκεια και την αυτονομία σου, θα γινεις εσύ το φεγγαρι του εαυτού σου. Θα στρέψεις το προσωπο σου μεσα σου και θα ζητήσεις απ΄τον μέσα πλανήτη ό,τι γουστάρεις. Εγώ άλλωστε θα ξεκουραστώ για μερικες μέρες, θ'αργήσω να ξαναεμφανιστώ έτσι πλήρης. "
Λέτε να εχει δίκιο η κυρία; Απόψε δεν ξερω τι θα κάνω. Μαλλον απο κεκτημένη συνήθεια και απληστία, θα στρέψω το κεφαλι μου σαν νυχτερινό ηλιοτρόπιο, πανω της. Και μαλλον θα μου ξεφύγει πάλι καμιά ικεσία. Οι κακές συνήθειες κόβονται δύσκολα. Αλλά λέω να προσπαθήσω να της κανω το χατήρι- άλλωστε εχω βαρεθει να ζητάω και να κουδουνίζει στ΄αυτιά μου για μερόνυχτα το ΟΧΙ...

auburn Kate

(Η Σελάνα αυτοπροσώπως)