Παρασκευή 16 Μαρτίου 2007

ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ, Ν'ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


'Ισως έχετε ακούσει σχετικά με την πρόταση πρώην υποψηφίου δημάρχου για τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ και μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μέχρι φανταζομαι , την έναρξη του πρωϊνού δρομολογίου. Ενδεχομένως είχατε λάβει, όσοι διαθέτετε ηλεκτρονική διεύθυνση, και κάποιο e-mail που έλεγε τα ίδια και παρακαλούσε να το πρωθήσετε σε όσο περισσότερους μπορούσατε.
Αν έχω καταλαβει σωστά την πρόταση, ο κύριος υποψήφιος είχε στο μυαλό του όλους αυτούς που την Παρασκευή το βραδυ προσπαθούν να κάνουν ό,τι στερήθηκαν λόγω μεσαιωνικών ωραρίων όλη την εβδομάδα- με τη συνοδεία οινοπνεύματος , βεβαίως βεβαίως. Μεχρι εδώ τίποτα μεμπτό. Καλή ιδέα μου φαινεται, κατα'αρχήν- όποιος γουσταρει να γίνει "ντίρλα" , θα μπορεί να το κάνει χωρίς ν' ανησυχεί για το πόσο αλκοόλ θα τρέξει στο αίμα του, ούτε το πώς θα οδηγήσει. Για να μην σας πώ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις , όπως ίσως γνωρίζετε, δε θυμόμαστε ούτε που έχουμε παρκαρει...
Εγώ ομως αναρωτιέμαι - είναι δυνατόν να γίνει δεκτή η πρόταση οταν ο εμπνευστής της λογαριάζει χωρίς τον "ξενοδόχο"; Κι έχω υπόψη μου μερικούς τέτοιους:
Καταρχάς τα συνεργεία διενέργειας αλκοτέστ, που ξαμολιούνται "τις μικρές ώρες της νύχτας" για να θυμίσουν στους πολίτες πως "όχι, δεν μπορείς να κανεις ό,τι γουστάρεις. Περνάς καλά καμάρι μου; Ε, εγώ θα στο βγάλω ξινό- που τρέχεις εσύ με τα τζιπ και τις γκομενες κι εγώ κάνω υπηρεσία σαν μαλάκας." Και τους το βγάζουν.

Μετά σκέφτηκα πως και η ίδια η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα έχει αντιρρήσεις. Σε ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμοταν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, διαβάζουμε στο κεφάλαιο "ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ" : "προκειμένου να διατηρηθεί η καθαριότητα και υγιεινή των σταθμών......... δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στους συρμούς υπό την επήρρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών."

Και ερωτώ εγώ που είμαι από τον Μάρφαν- αν η πρόταση του πρώην υποψηφίου, στοχεύει στην εξυπηρέτηση των μεθυσμένων, πως διάολο θα τους επιτραπεί η επιβίβαση αν είναι καταφανώς τύφλα; Μήπως θα διενεργούνται εκεί αλκοτεστ;!! Προς το παρόν παντως αλκοτεστ σε πεζό μπορεί να γίνει μόνο αν έχει εμπλακεί σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Συνεπώς , ή πρέπει να υπάρξει εξαίρεση στην παραπάνω απαγόρευση , ή η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και όποιος άλλος αρμόδιος για την υλοποίησή της, θα την πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Αν ,κατ' ευχήν, γίνει δεκτή η πρόταση , θα υπάρχουν και σχετικές διευκολυνσεις μέσα στους συρμούς ή στις αποβάθρες , για να βγάζουν οι επιβάτες τα σωθικά τους;

Με συγχωρείτε, αλλά δεν μπορούμε ν'αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο- είναι σα να έχεις την απαίτηση από κάποιον που μόλις έπαθε εγκεφαλικό να σου πεί τον ΑΦΜ του. Μπορείτε να φανταστείτε νομιζω πόσο ευωδιαστός είναι ο αέρας σε κλειστό χώρο , όταν 1,2, 3, 113 άνθρωποι, που λέει ο λόγος, αρχίζουν να μας ξεναγούν στον "εσωτερικό τους κόσμο", έ;

Απλή απορία διατυπώνω. Μ΄ενδιαφέρει πως μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη- γιατί όπως είπε και ο Ελύτης : " ω ναι, μια σκέψη για νά΄ναι πραγματικά υγιής- άσχετο σε τι αναφέρεται- πρέπει ν'αντέξει στο ύπαιθρο."

Μάρτυς μου ο Μικρός Ναυτίλος ....

(εικόνα: Bacchus-CARAVAGGIO, πηγή:www.oldmasterpiece.com)
auburn Kate

HOME-MADE TRIVIAL


Διάβαζα προχθές ένα κείμενο - αφιέρωμα στα blogs. Στάθηκα στην διαπίστωση του καθηγητή Πληροφορικής Θ.Γούτα: "Ριζοσπάστες, αντικομφορμιστές, εν δυνάμει δημοσιογράφοι και εν υπνώσει κριτικοί των πάντων, φλύαρες και βαρετοί σχολιαστές είναι παρόντες και παρούσες στα χαρακώματα των μπλογκ".

Πέστε με ψείρα ή ανάποδη, αλλά αυτό το φλύαρες μου δημιούργησε την απορία: δηλαδή δεν υπάρχουν και φλύαροι; Απέκτησαν λοιπόν και οι θαμώνες της blog-σφαίρας ταμπελίτσες φυλετικά φορτισμένες; Προχώρησα παρακάτω και διάβασα σχετικά με τα κίνητρα των δημιουργών blogs. Συγκράτησα, βασικά αυτή αναφερόταν μόνο, την απάντηση του Νίκου Δήμου: " έχουμε αυτό το μπλογκ για να κάνουμε το κέφι μας. Και το κανουμε..."

Μπροστά σ' αυτή τη διακήρυξη αυτοδιάθεσης δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ και να σας φιλέψω , για να κάνω κι εγώ το κέφι μου, με ένα αυτοσχέδιο ερωτηματολόγιο. Απαντήσεις υπάρχουν , σας διαβεβαιώ. Τουλαχιστον εγώ όταν τις είπα στο πρόσωπο που δέχτηκε να κάνει το "πειραματόζωο" αρνητική αντιδραση δεν είχα.

Αν λοιπόν γουστάρετε τα εγκεφαλικά παίγνια, γρίφους κ.λ.π. κι έχετε "ευαισθησία όρασης", απαντήστε παρακαλώ. Ιδού:



  • Ποιά οδός του Δήμου Αθηναίων θυμίζει, αμυδρά, γλυκό ταψιού; [άτυπη έρευνα για γλυκατζήδες, χαχαχαχα]


  • Το όνομα ποιού ελληνικού εκδοτικού οίκου,αν διαβαστεί ανάποδα δηλώνει τη βραδύτητα;


  • Σε ποιό δημόσιο κτίριο στο Δήμο Αθηναίων υπάρχει η σβάστικα;[ μάλιστα η σβάστικα, δεν αστειεύομαι]


Ακούω meds από Placebo. Πάω να πάρω το χαπάκι για τη φλυαρία...


auburn kate

(εικόνα:Vegetables in a Bowl or The gardener- G.ARCIMBOLDO, πηγή: www.wga.hu)