Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Εγώσημα

Λατρεύω τα δαχτυλίδια. 'Οχι όλα τα δαχτυλίδια. Τα ασημένια. Η' από λευκόχρυσο. 'Οχι τα σκέτα. Αυτά που έχουν μία πέτρα στο κέντρο τους. Μόνο μία. Πολύτιμη, ημιπολύτιμη, αδιαφορώ. Απ΄τη βραδια που είδα το Gladiator με τον κύριο τσαμπουκαλή Ράσελ Κρόου, και την εξαίσια , κατά τη γνώμη μου, Κόνι Νίλσεν, την χήρα μετά τέκνου, αδελφή του αρχομανή και δυναμει αιμομίκτη Κόμοδου, κολλησα. Λύσσαξα που λεει ο λόγος.
Αν έχετε δει την ταινία, ίσως θυμάστε τα υπέροχα δαχτυλίδια που φορούσε η εν λόγω καλλονή σε όλα σχεδόν τα δάχτυλά της. Το ομορφότερο όμως το φύλαγε για το "πολύ σημαντικό δάχτυλο", όπως έχει διαπιστώσει και η Μαφάλντα- τον δείκτη. Τρία πράγματα θυμαμαι απ'αυτή την ταινία: την ίδια την ταινία ,την ατμόσφαιρά της, την Κονι να λέει σ' εκείνη την υπαίθρια σκηνή του εργου, στον Μάξιμο πως: " μέχρι να σε γνωρίσω ήμουν πάντα μόνη μου", και τα δαχτυλίδια της. Από τοτε φοράω πάντα ένα δαχτυλίδι στον δείκτη. Κι ας μην είμαι noble... Τα έχω ρημαξει. Κι όπως μου συμβαίνει συνήθως με όσα πράγματα αποκτώ εμμονή, κινητοποιείται, απ΄τη λύσσα μου ίσως, μία ολοκληρη σειρά συμβάντων που την συντηρούν. Μετά απο λίγο καιρό, αγόρασα ένα λεύκωμα με προσωπογραφίες απ΄τον Hans Holbein τον Νεώτερο, όπου όλοι οι απεικονιζόμενοι/ες φοράνε δαχτυλίδια στο δείκτη. Και μετά απο λίγο ακόμη καιρό, διαβάζοντας ένα λεύκωμα για το πορτρετο γενικώς, στις σελίδες που ήταν αφιερωμένες στον Nicolas Poussin, υπάρχει μία σημείωση δίπλα στην λεπτομέρεια της αυτοπροσωπογραφίας του ζωγραφου, όπου απεικονίζεται να φοράει ένα χρυσό δαχτυλίδι με ένα μαυρο διαμαντι στο κέντρο του κομμένο σε σχήμα τετράπλευρης πυραμιδας. Ιδού.
Είναι και γαμώ τα δαχτυλίδια. Αυτό που μ'εντυπωσίασε όμως περισσότερο ήταν το περιεχόμενο της σημείωσης η οποία μας πληροφορεί πως η τετράπλευρη πυραμίδα ήταν το σύμβολο των Στωικών φιλοσόφων για τη σταθερότητα και τη δύναμη του χαρακτήρα. Τέλειο; Απο τοτε ονειρεύομαι ένα τετοιο δαχτυλιδι, ασημενιο, αλλα όχι με διαμάντι, χρειαζεται μία μικρή έκπτωση στις προδιαγραφές λόγω ασθενικής τσέπης... Σας θυμίζω οτι ο κατα πολλούς φαντασιόπληκτος μέχρι ανατροπής του χριστιανικού δόγματος, Dan Brown αναφέρει,στο Κώδικας da Vinci, τον Poussin ως ένα απ΄τα μελη του κοινού της Σιών. Και ότι το δαχτυλιδι που φοριέται στο μικρό δαχτυλο, στη γλώσσα των κοσμηματοποιών, λεγεται chevalier. Δηλαδή εχει σχεση με την ιπποσύνη. Το Κοινο της Σιών ειχε ως αποστολή την διαφύλαξη του δισκοποτηρου ή κανω λάθος; Και ποιοι ήταν τα μαντρόσκυλα που το φύλαγαν; Οι Ναίτες. Να συνεχίσω;

Κι έρχομαι στο παρόν. Υπάρχει μια γερμανική εταιρεία κατασκευής κοσμημάτων πολυτελείας, τουτέστιν χρειάζεται υποθέτω ένας μισθός βασικός με τις προσαυξήσεις για ν'αποκτήσεις ένα "σιδερικό" απ'αυτους. Η οποία αναλαμβάνει τη κατασκευή δαχτυλιδιών -προσωπικών σφραγίδων on demand. Μαλιστα. Μπορουμε να παραγγείλουμε το υλικο, το χρώμα, και κυρίως το τι ακριβώς θ'απεικονίζει το δαχτυλίδι. Εδώ είναι και η ουσία. Απ΄ό,τι βλέπω στο site της, μπορούμε να ζητήσουμε ό,τι γουστάρουμε και θα χαραχτεί στην πέτρα που θα κοσμεί το δαχτυλίδι. Αν ας πούμε κάποιος είναι βαρεμένος εργασιομανής, μπορεί να ζητήσει να του φτιάξουν έναν Η/Υ πάνω στην πέτρα. Θου Κύριε... Η' αν είναι fashion victim, ένα ζευγάρι παπούτσια 30 πόντων ( υπάρχουν ψωνάρες που τα φοράνε σας διαβεβαιώ). Αναρωτιέμαι, αν καποιος είναι σεξομανής τι θα ζητουσε να του χαράξουν; Η' αμετάπιστος φαλλοκράτης; Αυτό που του κρέμεται υποθέτω!!
Σκεφτόμουν, αν ποτέ τολμήσω αγορά μεσω internet, πράγμα απίθανο, θα τους ζητήσω να μου φτιάξουν ένα ανοιχτό βιβλίο και μεσα του να είναι ξαπλωμένο ένα ξωτικό. Η μία ηλεκτρική κιθάρα. 'Ενα πράγμα μονο φοβαμαι. Μην έχω την τύχη του Dorian Gray ο οποίος όταν τελικά αφέθηκε να τον φαει ο χρόνος, σκεβρωσε, και απέκτησε ένα πτώμα αγνώριστο, ώστε οι υπηρέτες του να τον αναγνωρίσουν αφου πρώτα εξέτασαν τα δαχτυλίδια του...
Φανταστείτε να είχε πέσει θύμα κλοπής και κάποιος άλλος να τα φορουσε, εξίσου πτώμα και εξίσου παραμορφωμένος. Ποιός είναι ποιός;

Σειρά σας! Τί νομιζετε ότι σας χαρακτηριζει ώστε να το θέλετε χαραγμενο στο δαχτυλιδι σας, και να σφραγίζετε, κυριολεκτικά και μεταφορικά ,τα πάντα;


auburn Kate

( Αυτή που με παρέσυρε )

20 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

αυτό που έχω στο μπράτσο μου...

markos-the-gnostic είπε...

και μένα μ αρέσουν πολύ τα δαχτυλίδια με τους λίθους όταν τα φοράνε τα θήλεα. το αντίστοιχο στα άρρενα κάπως με ξενίζει.
κατά σύμπτωση με πήρε πριν λίγο μια φίλη που φτιάχνει φανταστικά ασημένια δαχτυλίδια με πέτρες που τις ψάχνει με μανία.
ωραίες οι ιδέες χαραγμάτων και επιπροσθέτων. όσο για τον φαλλοκράτη ναι πιθανό να θέλει να το επιδεικνύει, αλλά μέχρι αυτό το βαθμό;

rvagos είπε...

Και προβολείς ομίχλης για απεριόριστη ορατότητα διαθέτουμε όχι φανούς.
Προς αποφυγήν δραμαμινών και άλλων τοιούτων χημικών το καλύτερο φιλί της χώρας διαθέτουμε.
Δια τούτο και επιμονήν και υπομονήν γαϊδουρινήν έχομεν ,ούτως ειπείν,λόγω των προκεχωρημένων ηλικιακών φυλακίων!

Φράνσις είπε...

@σπύρος: γλυκε μου Σπυρουλη, δεν είχα προθεση καμία να σε κανω να...αλλαξοδαχτυλίσεις!!! Μακια.

@markos-the-gnostic: τυχερος που εχεις τετοια φίλη.Για ριξε μου τηλεφωνο της, αν εχεις γιατι θα την χρειαστώ συντόμως!(Οχι μονο θελει να το επιδεικνύει, αλλα το εχει και κορώνα στο κεφαλι του!)

@rvagos: εχω αλλεργία στους προβολεις...
Τα φιλια δεν ενδεικνυνται για την καταπολέμιση της ζάλης, την επιτείνουν.(Διακρίνω μία ισχυρή σε ανησυχητικό βαθμό αυτοπεποίθηση περι τα φιλια).
Ε τότε... να σας ευχηθώ καλο ταξίδι ,λόγω παντα των "προκεχωρημένων ηλικιακών φυλακίων";

diva είπε...

Καταπληκτικό θέμα και υπέροχο ποστ.Εύγε Miss auburn Εύγε!
[Χμμ..όχι όχι pc δεν θέλω, μη τρελαθούμε τελείως..τι θα'θελα..τι να'θελα..μια τελεία και μια παύλα. Αυτό θα ήθελα χαραγμένο:-]
Καλησπέρα σας

rvagos είπε...

Τόξερα λεξοξεδιαλίστρα είσαι.
Αλλά καβάλα στ'άλογο δεν πιάνεσαι!

Φράνσις είπε...

@diva: τα σέβη μου κυρία μου.Χαιρομαι πολυ που σας αρεσε το δαχτυλιδοπαραλήρημα.Λες αν σηκωθει απ΄τον ταφο της μεγαλης οθόνης το Γκόλουμ και να με καταδιώξει;Μπρρρρ.Καλημερα σας, σε λιγο θα σας επισκεφτώ.

@rvagos: ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Αλλα τοτε, πρεπει να φυλαγονται οι λεξεις απο μενα, και δεν το θελω αυτό.Ενα χουι έχουμε μη μας το κοψουν κι αυτό!(Οσο για το αλογο, σας συνιστώ να ψάξετε την ιστορία του πίνακα, θα εκπλαγείτε...)

exitmusician είπε...

Ένα τριφύλλι. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Και, ναι, πες με πεζό αλλά είναι λόγω Παναθηναϊκού. Σε ξενέρωσα, ε;

Φράνσις είπε...

@exit: καθολου δεν με ξενέρωσες βρε! Ο καθενας με τη βιολάρα του άλλωστε.Είπαμε, εγώσημα. Αλλα κι ένας με τήβενο που διαβαζει θα σε χαλαγε; :)))))

Ανώνυμος είπε...

I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don't know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!
Here is my site ... payday

Ανώνυμος είπε...

My partner and I stumbled over here from a different web address and thought I might as well check things out.
I like what I see so i am just following you. Look forward to going over
your web page yet again.

My web-site; xbox live gold free
My website :: free xbox live membership.get xbox live codes free

Ανώνυμος είπε...

I do not know whether it's just me or if perhaps everyone else encountering problems with your site. It looks like some of the text on your posts are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them too? This may be a issue with my browser because I've had this happen before.
Appreciate it

Have a look at my homepage: try these out

Ανώνυμος είπε...

Hey, I think your site might be having browser compatibility issues.

When I look at your blog in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
I just wanted to give you a quick heads up! Other then
that, terrific blog!

Look at my web blog http://www.nexopia.com

Ανώνυμος είπε...

Just want to say your article is as astounding. The clearness to your
publish is just cool and that i could think you are an expert on
this subject. Well with your permission allow me to take hold
of your RSS feed to stay updated with forthcoming post.
Thank you 1,000,000 and please continue the enjoyable work.


My website ... http://buddymarks.com/

Ανώνυμος είπε...

Wow! Finally I got a webpage from where I can actually take valuable
facts regarding my study and knowledge.

my page :: website here

Ανώνυμος είπε...

There is definately a great deal to know about this
issue. I really like all the points you made.

Also visit my webpage - why not look here

Ανώνυμος είπε...

Hello to every one, the contents existing at this website are genuinely remarkable for people experience, well, keep up the good work fellows.


Here is my web page :: important link

Ανώνυμος είπε...

Greetings I am so glad I found your website, I really found you by error, while
I was looking on Google for something else, Anyways I am here now and would
just like to say many thanks for a tremendous post and a all round enjoyable
blog (I also love the theme/design), I don’t have
time to read it all at the moment but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will
be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic jo.


Feel free to surf to my webpage ... her response

Ανώνυμος είπε...

I visited several web pages however the audio quality for audio
songs current at this website is really fabulous.

My blog post ... Learn More Here

Ανώνυμος είπε...

I do believe all of the ideas you have offered for your
post. They are very convincing and can definitely work.
Nonetheless, the posts are too quick for newbies.
Could you please prolong them a little from next time?
Thanks for the post.

my web site: http://Jlc-Web.Osslabs.biz/?q=node/19746