Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ

Βιαστικό ποστ. Απλώς κοίταζα τη σελίδα με τη λίστα των ημερών που είναι αφιερωμένες σε κατι και είδα ότι αύριο είναι η παγκόσμια ημέρα κατα της ομοφυλοφοβίας. Οσοι φοβούνται μην κολλήσουν ομοφυλοφιλία, παρακαλώ να μη συνεχίσουν το διάβασμα. Ποιός ξέρει τι περίεργες διεργασίες θα συντελεστούν στο υπογάστριό τους και ξαφνικά όταν σταματήσουν το διάβασμα θα νιώσουν μια ανεξέλεγκτη ανάγκη να προβούν "σε ασελγείς πράξεις με άτομα του ιδίου φύλου". Δεν έχω χρόνο και όρεξη αυτή τη στιγμή να σας παραθεσω αποσπασματα από δικαστικες αποφάσεις για να δείτε τη διατύπωση σ' ό,τι αφορά την ομοφυλοφιλία.
Ούτε θα ξαναπώ αυτά που έχουν ειπωθεί πολλάκις.
Θα σας θυμίσω μονο εκείνη την ταινία την οποία ούτε εγώ κατάφερα να δώ ακόμη. Το straight story. Ενας ανάποδος κόσμος, ένας κοσμος απ΄την ανάποδη. Η αντιστροφή της "ντροπής", του " εμένα το παιδί μου είναι ετεροφυλόφιλος", του "πας με γυναίκα; θα σε σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια!".
Θλίβομαι με τέτοιες παγκόσμιες ημέρες, το έχω ξαναπεί. Νομίζω πως η καλύτερη γιορτή είναι η εν τοις πράγμασι αποδοχή ή,για όσους είναι της "ορθόδοξης" σχολής, η ανεκτικότητα ,ο σεβασμος και αναγνωριση της σεξουαλικης προτίμησης.Στο μέτρο που δεν αναγκαζεις το συνάθρωπό σου να έχει " ερωτικη συνομιλία" μαζί σου, για μενα έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να κανεις ό,τι γουσταρεις. Να ικανοποιηθείς όπως σου αρεσει. Υπαρχει μία ιταλικη ρήση που λεει: " κατω απ΄τον αφαλό δεν υπάρχει μήτε πίστη, μήτε νόμος". Δεν συμφωνώ με τη έλλειψη πίστης ή την έλλειψη νόμου. Αλλα συμφωνω΄με τη ύπαρξη νόμου σεβόμενου την ιδιωτικότητα και την αυτονομία μας όπως
εκφράζεται ΚΑΙ στην επιλογή ερωτικού συντρόφου. Ανεξαρτήτως φύλου.
Σκεφτείτε: αν η κοινωνία μας προβαλε ,νομικά και κοινωνικά την ομοφυλοφιλία,η "μειοψηφία" θα ήταν οι ετεροφυλόφιλοι. Αρκεί να φανταστείς τον αντεστραμμένο κόσμο και όλα είναι δυνατά, είναι;

auburn Kate
( η εικονα που θά' θελα να το συνοδεύει(GUSTAV COURBET-the sleepers/Sleep) Αν θελετε δείτε την εδώ

6 σχόλια:

2Σx2 είπε...

Εγώ δεν έχω πρόβλημα αρκεί να μη μου την πέφτουν. Έχω συναναστραφεί ομοφυλόφιλους σε παρέες και δε με ενόχλησε καθόλου. Είναι παραπάνω από όσους νομίζουμε αλλά οι ομοφοβικοί είναι πάντα περισσότεροι.
Πάντως στο θέμα της μόδας διαφωνώ. Νομίζω πως οι ομοφυλόφιλοι προβάλονται όλο και περισσότερο χωρίς την επιθετική απέναντι τους εμμονή του πρόσφατου παρελθόντος.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

φαντάζομαι ότι ξέρεις ότι σα σήμερα, το 1990, η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας...

Φράνσις είπε...

@2σχ2: ναι είναι στα πλάισια του "αντιρατσιστικού ρατσισμού" που είπε ο Σαρτρ, αν θυμαμαι καλά.Δηλαδή αν στην πέφτουν γυναίκες που δεν γουσταρεις δεν έχεις πρόβλημα; Δηλαδή το πρόβλημα είναι να σε κοιταζουν οι άντρες με το βλέμμα που θα κοιταζες εσύ μια γυναίκα,και αυτό δεν γουσταρεις,ή γενικά δεν γουσταρεις την παρενόχληση; Αυτό ρωτάω. Ειναι θεμα φύλου το ποιός στην πέφτει για σένα ή απλώς θεμα μη επιθυμίας εκ μερους σου;

@σπύρος: αλήθεια έ; ναι το εχω ξανακούσει ότι πλέον δεν θεωρούνται "αρρωστοι". Παρόλα αυτά πολλοί θα ήθελαν να τους διορθώσουν την "κλίση". Ξεριςς τι είχε πεί καποιος; Πως όλοιστις κοινωνικές μας συναναστροφές, λειτουργούμε ως ομοφυλόφιλοι.Παρε τις παρέες για παράδειγμα. Νομίζω έχει δίκιο.Παρατήρησέ το, "αυθόρμητα" σε μια μεικτή παρέα, ενδεχομένως να δείς να δημιουργούνται πηγαδάκια με άτομα του ενός φύλου μόνο.Γιατί άραγε; η ίδαι η φυλετικα χωρισμενη, ακόμη και σήμερα, διαπαιδαγώγηση ωθεί σ'αυτό..
σε φιλώ αηδονακι μου

industrialdaisies είπε...

Νομίζω, θα πάρει καιρό να ξεπεράσει η κοινωνία τα ομοφοβικά σύνδρομά της. Απαιτείται πρώτα η σωστή ενημέρωση, η αποενεχοποίηση και σαφώς η αποκατάσταση κοιων πραγμάτων. Π.χ., δεν μπορεί να υφίσταται περίπτωση που κάποιος χάνει θέση εργασίας επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Κι όμως συμβαίνει... Και νομίζω ότι όσο Χριστόδουλοι, Λουκάδες και λοιποί κατέχουν τέτοια θέση ανάμεσά μας κι έχουν λόγο που επηρεάζει... Τόσο δύσκολο γίνεται.

Ποτέ τα μυαλά των ανθρώπων δεν γίνεται να έχουν απόλυτη σύμπνοια... Τουλάχιστον, ας προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα λιγότερο πολωμένα και περισσότερο λογικά. Τι διάολο επηρεάζει τον καθένα τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του; Αφού αδυνατούμε να το δούμε ανθρωπιστικά, ας το δούμε με αδιαφορία -μπας και προχωρήσουμε!

Καλημέρα!

Φράνσις είπε...

@industrialdaisies: "είναι νωρίς , είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτον αγάπη μου να μιλώ για σένα και για μενα". Νομίζω τα λεει όλα... κι ας μην είχε στο μυαλό του αυτο α΄τομα του ιδιου φύλου. Αλλα ο έρωτας είναι εναντια σε όλους τους θεσμούς μαργαριτουλα μου. Ποιός ξεκαύλωτος περιμένουμε να το καταλαβει; ε; καλημερα σου.

2Σx2 είπε...

Ξέρεις κανέναν που να μην του αρέσει να τον φλερτάρουν;
Δεν μου αρέσει το στενό μαρκάρισμα όμως, μου αρέσουν τα υπονοούμενα, οι αμφιβολίες. Δε θέλω τίποτα στο πιάτο.
Απο 'κει και πέρα, σχετικά με τους ομοφυλόφιλους είπα πως δεν έχω πρόβλημα αρκεί να μην προκύψει στενό μαρκάρισμα. Μια καλή εξήγηση από την αρχή λύνει τα προβλήματα.
Θυμάμαι έναν στη Θεσσαλονίκη, μου την είχε πέσει πολύ χύμα και δεν μου άρεσε καθόλου. Σε βενζινάδικο να με πλησιάζει και να μου λέει αν γνωριζόμαστε από κάπου. Λάθος κάνετε, του λέω ανυποψίαστος και να μη με αφήνει ήσυχο μέχρι που άρχισε να μου λέει για τον κώλο μου και φρίκαρα!